18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Mesajı

Çanakkale Zaferi,özgür olarak yaşanan bu topraklara çok kolay sahip olunmadığının bir göstergesidir.Bu zafer,Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir.Bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milleti,tüm dünyaya ÇANAKKALE GEÇİLMEZ gerçeğini kabul ettirmiş ve bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkan vermemiştir.Kahraman askerlerimizin çabasıyla Türk Milletinin varlığını yeniden ortaya konmuştur.Bu çok onurlu zafer,Büyük Mustafa Kemal Atatürk`ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin,on binlerce gazimizin, analarımızın,bacılarımızın top yekun Türk milletinin zaferidir.

Çanakkale,vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun,inancının ve azminin taktik ve dehanın zaferidir. Yurt sevgisi ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Çanakkale Zaferi`yle, özgürlük ve bağımsızlık ile bölünmez bütünlüğün korunması için kararlılıkla mücadele verileceği,birlik içinde yurdun her karış toprağının savunulacağı bir kez daha kanıtlanmıştır.

İnsan hayatındaki en önemli değer, özgürlük,onur ve haysiyettir.Bu vatanda bugün bağımsız,özgür ve huzur içinde yaşayabiliyorsak,bunun şehitlerimiz sayesinde olduğunun bilincini gelecek nesillere aşılamalıyız.

Manavgat`ta,bu bilinci küçüklerimize, gençlerimize aşılamak amacıyla her türlü çalışma ve etkinliklerimiz devam etmektedir.Bu tür anma günlerinde birlik ve beraberlik ve dayanışma içinde olmamız gerektiğine inanıyorum.

Millet olarak bizi biz yapan değerlere, birliğimize bütünlüğümüze, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Manavgat,kardeşliğin,barışın, dayanışmanın yaşandığı örnek bir bölgedir ve her zaman da öyle kalacaktır.

Bu duygular içerisinde Çanakkale Zaferinin 99.yıl dönümünde bütün imkansızlıkları aşarak kanlarıyla, canlarıyla Dünya`ya karşı büyük haklılığımızın son noktasını koyan,tüm dünyaya ders veren ve bizlere bugün, onurumuzla hür yaşamak imkanlarının önünü açan Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve varlıklarıyla şeref duyduğumuz şehitlerimizi saygı ve gururla anıyorum.Ruhları şad olsun.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı