Çanakkale Müzesi`ne Ziyaretçi Akını

Manavgat Belediyesi`nin organizasyonu ile kente gelen ``Çanakkale 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi`` ziyaretçi akınına uğruyor.

100.Yıl Kapalı Spor Salonu`nda kurulan sergiyi izlemeye ilköğretim ve lise öğrencileri büyük ilgi gösteriyor.Öğretmenleriyle birlikte bütün gün gruplar halinde sergiyi izleyen öğrenciler, Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan`ın anlatımlarıyla da adeta Çanakkale savaşlarına gidiyor. Müzeyi son olarak Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in yanı sıra CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, parti yönetim kurulu üyeleri, Belediye başkan yardımcıları Hasan Şimşek, Hasan Şekerlisoy, belediye meclis üyeleri Erşan Özden, Bülent Özgüven, Ramazan Taş, Namık Akın, Abdullah Uğur ile belediye birim müdürleri ve belediye personeli gezdi.

Müze Genel Koordinatörü, müzedeki eserlerin özelliklerini tek tek anlattı. Başkan Sözen ve meclis üyelerini en çok Manavgatlı Çanakkale şehitlerinin bulunduğu bölüm duygulandırdı. Koordinatör Cengiz Yürükaslan, Çanakkale savaşlarında kullanılan savaş aletlerini de göstererek anlattı. Başkan Sözen,``Bu vatan topraklarının ne kadar zor kazanıldığının yeni nesle anlatabilmek için
Çanakkale müzemizi getirdik. Okullardan büyük ilgi gördü.Aldığım bilgiye göre hemen hemen bütün okullarımız bu değerli müzeyi gezmişler.Şüphesiz ki, gençlik tarihimizi öğrendikçe bu ülkeye daha yararlı bireyler olarak yetişecek.

Belediye olarak böyle bir bilgi kaynağını getirmekte aracı olduğumuz için ben de mutluyum. Bizler de bu gün bu müzeyi gezerek tarih bilgilerimizi tazeledik. O günlere yeniden gittik. Bu müzeyi oluşturanlara ve emek verenlere yürekten teşekkür ediyoruz`` dedi. Başkan Sözen müzeyi gezmeye gelen öğrencilerle de sohbet etti.