Manavgat Belediyesi`nden Çanakkale 1915 Müzesi

Manavgat Belediyesi, kültür hizmetleri kapsamında Türkiye`nin ve Dünya`nın tek gezici müzesi olan``Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi`ni``kente getirdi.

Manavgat Stadyumu yanındaki 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda açılan müzeyi çeşitli okullardan yüzlerce öğrenci gezmeye geldi. Müzenin vatandaşlarca da 11-16 Şubat tarihleri arasında sabah 09.00`dan 18.30`a kadar gezilebileceği belirtildi.Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale bölgesinin en çok ziyaret edilen ``Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi`` Çanakkale`den Anadolu`ya adlı proje kapsamında, Çanakkale`ye giderek oraları göremeyen vatandaşlara ulaşmak amacıyla oluşturulduğu belirtildi.

savaşlarına ait görsel ve yazılar, 1915 çekimi 30 dakikalık özel belgesel film, savaş ve hatıralarını anlatan resim ve tablolar, temsili mezar ve şehitlikler, Çanakkale Savaşını canlandıran hastane çadırı, gerçek ebat ve kıyafetleriyle askerlerden oluşan 4 bin parça eserin yer aldığı müze, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kültür hizmetleri kapsamında 1 hafta boyunca öğrencilerin ücretsiz olarak müzeyi gezebileceklerini söyledi.

Sözen,``Çanakkale müzesini öğrencilerimizin ve çocuklarımızın görmesi manevi anlamda büyük değer taşıyor. Çocuklarımız bu vatan topraklarının ne kadar zorluklarla kazanıldığını bir kere daha böylece kavramış olacak``dedi.