Herford Caddesi Çalışmaları Başladı

Herford Caddesi çalışmaları başladı. Cadde açıldığında Manavgat kent merkezi Titreyengöl turizm merkezine en kısa yoldan bağlanmış olacak. Başkan Sözen, "Kentin en önemli ana arterlerinden birini açtığımız için çok mutluyuz" dedi.

Bisiklet Yolu da Olacak

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in Nisan ayı meclisinde de açıkladığı gibi Herford Caddesi çalışmaları başladı. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan
Herford Caddesi`nin kaldırım yol, refüj, yağmur suyu, kanalizasyon ve aydınlatma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 30 metre genişliğinde bin 500 metre uzunluğunda açılacak yolda bin 270 metre bisiklet yolu da yer alacak. Bisiklet yolunun genişliği ise 2.5 metre olacak.

Herşey Düşünüldü

Herford Caddesi açıldığında Manavgat kent merkezi Titreyengöl turizm merkezine en kısa yoldan bağlanmış olacak. Çalışmalar kapsamında 3 bin 488 metre kanalizasyon, 2 bin 393 metre yağmur suyu hattı, 4 bin 679 metre kaldırım ve bordür, 3 bin 617 metre yol ve orta refüj bordür, 5 bin 56 metre bisiklet yolu ve çiçeklik, 277 metre yaya geçidi bordür tuğla, 2063 metre kaldırım arkası duvar yapılacak. Yer altı çalışmaları kapsamında ise bin 475 metre aydınlatma kablosu ve borusu yerleştirilecek. Bin 500 metrelik yolun 300 metrelik kısmı ise Gülveren Caddesi`ne bağlantı yolu olarak açılacak.

Kentin En Önemli Ana Arteri Olacak

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, böylesine önemli bir ana arteri kente kazandıracakları için çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Sözen,"30 metre genişliğinde 1.5 kilometre uzunluğundaki Herford Caddemiz kentimizi deniz kıyısına bağlayan en önemli ana caddelerden birisi olacak. Burayı alt ve üst yapısıyla en kapsamlı bir şekilde düşünerek planladık. Planda bisiklet yolları ve ırmak kıyısında kalan kısımların düzenini de ihmal etmedik. İhalemizi yaptık ve kolları sıvadık. Şu anda yer altında boru döşemeleri ile işe başladık. Kentimize hayırlı uğurlu olsun. Amacımız en kısa zamanda çalışmaları bitirerek caddemizi açmak. Cadde açılışımızı Allah kısmet ederse Herford heyetiyle birlikte yapmayı planlıyoruz" dedi.