Sözen,Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı`na El Attı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı`nda büyük alt yapı çalışmalarının startını verdi. Çalışmalar kapsamında yağmur suyu tahliye hattı döşenerek sinek üretim merkezi olan mevcut su kanalının üstü kapanacak. İşlerin sonunda ise yol genişletme, kavşak ve refüj düzenleme işleri yapılacak.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentte işlev dışı kalmış, sivrisineklerin üremesine neden olan su kanallarının üstünü kapattırıp, bulundukları bölgeleri baştan aşağı yeniden revize ettiriyor. Başkan Sözen, Sanayi Mahallesi 2058 Sokak`ta bulunan ve Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı içerisinde kalan su kanalı etrafında, "Yağmur Suyu Tahliye Hattı" döşeme işlerini başlattı. Toplam uzunluğu yaklaşık 1.5 kilometre olan tahliye hattı döşeme çalışmaları içinde yolun her iki tarafına kaldırım kenarına 600`lük yağmur suyu direnaj hattı döşeneceği belirtildi. Tahliye borularının döşenmesi işlerinin tamamlanmasından sonra ise işlev dışı ve sivrisinek üreme merkezi haline gelen su kanalının üstünün kapatılacağı açıklandı. Bölgede harıl harıl çalışan Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, bölgedeki kanalın kapatılmasından sonra ise yolu kırmızı kotuna getirerek 8.5 metrelik bölünmüş yol genişletme düzenlemesi, orta refüj çalışması, yaya geçitleri ile sağa ve sola dönüşler için de 2 adet kavşak yapacak.

Bölgeye 1552 metrelik orta refüj bordürü döşeneceği de vurgulandı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı`nda çalışma başlatılan bölgede yapılacak köklü düzenlemenin vatandaşları memnun edeceğini söyledi. Başkan Sözen, "Bizim için Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı çok önemli. Gelişmeye açık olan bu bölgede mevcut su kanalı uzun süredir sorun yaratıyordu. Şikayetler de alıyorduk. Biz de hemen çalışma başlattık. Sadece yağmur suyu hattı döşeme ve kanalın kapatılması işiyle kalmadık, yol düzenleme çalışmalarını da aynı anda çıkarmaya karar verdik. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. İşlerin bir an önce tamamlanması için ilgili birimlerimizi seferber ettik. Direnaj hattı döşeme, kanal kapatma ve yol düzenleme çalışmalarımızın vatandaşları memnun edecek. Bizlere verdikleri destek için tüm Manavgat halkına teşekkür ederim" dedi.