Irmak Kıyılarında Binalar Boyanarak Yenilenecek

Manavgat Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında Aşağıpazarcı Irmak Kıyısı`nda yapılacak peyzaj düzenlemesi kapsamında binaların cephelerinin belediye tarafından belirlenecek renklere boyanması kararı alındı.

Irmak Kıyısı Peyzaj Çalışması Kapsamında
Manavgat Belediyesi tarafından ırmak kenarı güzelleştirme projesi kapsamında yapılan çalışmalar nedeniyle bazı eski yapıların sahipleri tarafından belirlenecek renk ve tonlarda boyatılması Meclis`te kabul edildi. Bina cephe giydirmelerine ve boya yapılması konusu meclis gündem maddelerine ek olarak 5. gündem olarak, meclise sunuldu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ırmak kenarında yapılan çalışmalar kapsamında Aşağı Pazarcı Mahallesi`nde çevre yoluna kadar olan 800 metrelik bir bölümün uygulamasının yapılacağını ifade etti. Başkan Sözen, meclis üyelerini bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada eski bina cephelerinin boyanmasının görsel güzelliği artıracağını dile getirdi. Peyzaj çalışmalarımız kapsamında araştırmalar yapıyoruz.

Oy Birliği İle Kabul Edildi
Irmak kenarı ne kadar güzelleştirilirse güzelleştirilsin, eğer çevredeki yapılar buna uymazsa pek bir anlam ifade etmeyecek`` diyen Başkan Sözen, kendisine gelen rapor doğrultusunda burada bulunan 1960`lı ve 70`li yıllarda yapılan binaların boyaların yaptırılması gerektiğini ifade etti. Bu konuda 5-6 renk ve değişik tonlarda boya tercihinin olacağını kaydeden Başkan Sözen ``Burada eski binalar var. Binalara uyum getiremediğimiz takdirde çalışmanın başarılı olamayacağı kanısına vardık. Teknik arkadaşlar uyarılarda bulundu. Başta Akseki evlerini andıran cumbalı binalar var. Onlara biraz renk getirme. Alternatifler sunmak kaydıyla yapılacak. Bu bir meclis kararını gerektiriyor. Aynı renkler ve tonları yan yana gelmeyecek şekilde bina sahipleri yapılarının dış cephelerini boyatacak`` dedi. Meclis üyelerinin de olumlu karşıladığı toplantıda binaların cephelerinin boyanması konusuyla ilgili verilen önerge oybirliğiyle kabul edildi.