Belediyemizden İçme Suyu Açıklaması

Manavgat Belediyesi Bazı Mahallelerde Su Sorunu Çekildiği Söylemleri İle İlgili Açıklama Yaptı.

02.07.2012 tarihinde çok değerli halkımızın katılımıyla açılışını yaptığımız Avrupa Birliği Destekli Manavgat İçme Suyu Tesislerinin, elektrik trafosunda meydana gelen arıza 12.07.2013 tarihinde giderilmiş olup, bu tarihten sonra kentimizin içme suyu sistemine düzenli olarak saatte 1.890 m3 ve günde 45.360 m3 su verilmektedir. Bu da kentimizin içme suyu ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak kapasitede olup, şu anda su sıkıntısı çekilen nokta bulunmamaktadır.

Şu anda Manavgat`ın mevcut içme suyu tesislerimiz 1 adet 10.000 m3`lük depo, 1 adet 3.000 m3`lük depo,1 adet 2.500 m3`lük depo olmak üzere toplam 15.500 m3`lük su depolama hacmine ulaşmıştır.Pompa istasyon sayısı 2 noktada toplam 9 adet pompaya ulaşmıştır.Kentin mevcut içme suyu boru hattı ise 251 kilometreden 64 kilometre ilave edilerek 315 kilometreye çıkarılmıştır.

Ayrıca Kızılağaç Turizm Bölgemize ise 17.07.2013 ten itibaren yeni şebekeden su verilecek olup, köy şebekesinden beslenmekte olan abonelerimizin Manavgat Belediyesi`ne abone devir işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.Kızılağaç`taki abonelerimizin önce Kızılağaç Köy Muhtarlığı`na müracaat ederek, mevcut olan dilekçe örneğini doldurarak belediyemizin MASKİ Müdürlüğü`ne (Manavgat Su ve Kanalizasyon İşletmesi) müracaat etmeleri gerekmektedir.Kızılağaç Bölgemizdeki 1114 kayıtlı su abonesinden, Manavgat Belediyemize devirleri sırasında abone ve depozit ücreti alınmayacaktır.

KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA...