Manavgat Belediyesi Kurban Bayramı`na Hazır

Manavgat Belediyesi Kurban bayramında vatandaşların dini vecibelerini daha rahat ve hijyenik bir şekilde yerine getirebilmeleri amacıyla yaptığı hazırlıkları tamamlamak üzere.

Kurban Bayramında kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını kesmelerine olanak sağlayan `2013 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ` gereğinde oluşturulan Kurban Kesim Komisyonu`nun kararlarını uygulayan belediyenin ilgili birimleri, hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.Bu amaçla kurban satış ve kesim yerleri Manavgat Belediyesi`nce hazırlanıyor.

Kurban Kesim Yerleri

Bu kapsamda Manavgat`ta kurban kesim yerleri belli oldu. Manavgat Belediyesi, komisyon üyelerince de onaylanan kurbanlık hayvan satış yerleri olarak Çeltikçi Köyü Yolu Kavşağı ve Kavaklı Mahallesi Hayvan Pazarı`nı belirledi. Çevre sağlığının korunması amacı ile kurban kesimi için standartlara uygun kapalı ve uygun yeri bulunmayan vatandaşlar için ise ilçe merkezinde Mezbahane, Pazartesi Pazarı Halk Pazarı, Eski Balıkhane, Uğur Oto Yıkama, Yunus Emre İlköğretim Okulu Park Yeri, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi Pazar Yerleri kurban kesim yerleri olarak belirlendi.

Hayvan Hakları İhlal Edilmeyecek

Kesimlerin Belediye Mezbahası ve diğer toplu kesim yerlerinin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nce görevlendirilecek Veteriner Hekimler marifetiyle kontrol altında tutulacağı da belirtildi. Kesimlerde Hayvan Hakları ihlallerine fırsat verilmeden, hayvanları strese sokmayacak şekilde planlı ve dikkatli bir şekilde yapılmasının sağlamasına çalışılacağı da vurgulandı. Manavgat Belediyesi kurbanlıkların daha temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için her türlü tedbiri aldı.

Kurban Atıkları Uyarısı

Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de bayram boyunca kurban atıklarının düzenli bir şekilde atılması ve toplanması amacıyla vatandaşlara çöp poşeti dağıtacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada,``Kurban kesildikten sonra hayvanların atıkları toplum sağlığını tehdit etmeyecek şekilde yok edilmeli, mümkünse uygun derinlikteki çukurlara gömülerek kedi ve köpeklerin bu atıkları yemesi önlenmelidir. Kurban edilen hayvana ait ürünlerin nakli, temizlik şartlarına riayet edilerek yapılmalıdır. Kurbana ait atılacak ürünler çöp poşetine konarak ağzı sıkıca bağlanmalı ve çöp yerlerine bırakılmalıdır. Daha temiz bir Manavgat için vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmasını rica ediyor,iyi bayramlar diliyoruz``dendi.

Bayramda Hizmetler Aksamayacak

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, de halkın Kurban Bayramını daha rahat, huzurlu ve sağlıklı geçirmesi ve belediye hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için tüm birimleri seferber ettiklerini açıkladı. Başkan Sözen,``Bayramda veterinerinden zabıtasına, temizlik işlerinden, arıza servisine kadar her birim, vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakın olacaktır. Bayram süresince, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı Belediyemiz Zabıta, Fen İşleri, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı tüm ekiplerimiz nöbetleşe olarak görevlerinin başında olacaktır.Bayram öncesinde mezarlıkların çevresi, caddelerimiz ve kurban kesim yerleri ile mahallelerimizde temizlik çalışmaları yapıldı. Bayramda alınan önlemlere rağmen vatandaşlarımız karşılaşabilecekleri sıkıntı, istek ve şikayetleri153 ALO ZABITA`ya bildirebileceklerdir``dedi.