Belediye`den Köylere Hizmet Yağmuru

Belediye Meclisi`nde köylere hizmet kararı alan Manavgat Belediyesi,bu yılın ilk 3 ayında toplam 33 köye hizmet götürdü. Başkan Sözen,gelen talepler doğrultusunda hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

BAŞKAN KÖYLERE EL ATTI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Şubat ayı sonunda piknik masaları ve bank yardımı yaptığı Aksaz Köyü`ndeki hizmetleri artırarak sürdürdü.Gelen talepler doğrultusunda Mart ayında da yağmur suyu hattının döşenmesi için 90 adet 400`lük büz ve bölgede çalıştırılması için 1 adet kepçe desteği verdi.Yapılan çalışmayla köyün yağmur suyu sorunu çözülmüş olacak. Başkan Sözen ise,destek verilen köylere sık sık ziyaretler yapmayı da ihmal etmiyor.

BELEDİYE MECLİSİNİN KARARIYLA

Manavgat Belediye Meclisi,Büyükşehir Yasası`nda değişiklik yapan kanunun belediyelere tanıdığı köylere hizmet götürme yetkisi konusunda Türkiye`de karar alan ilk belediye oldu.2012 Aralık ayında yaptığı olağanüstü meclis toplantısında alınan köylere hizmet götürme kararı,bu yılın Ocak ayından itibaren uygulamaya kondu. Manavgat Belediyesi,belediye bünyesinde oluşturduğu köylere hizmet ekibinin çalışmalarıyla yılın ilk 3 ayında toplam 33 köye çeşitli hizmetler götürdü.

3 AYDA 33 KÖYE HİZMET

Kayıtlara göre Ocak ayından bu yana Ahmetler,Aksaz,Altınyaka, Aşağıışıklar,Avasun,Belenobası, Burmahan,Çağlayan Camii,Çardak, Çavuşköy,Çeltikçi,Dikmen,Doğançam,Gebece,Demirciler,Halitağalar,Karabucak, Karakaya,Karaöz,Külcüler,Sağırin, Salur,Saraşlı,Sırt,Taşağıl, Taşkesiği,Tepeköy,Ulukapı, Yavrudoğan,Yeniköy ve Sığırcılar Mahallesi`ne gelen talepler doğrultusunda Manavgat Belediyesi`nce hizmet götürüldü.

YARDIM KAPSAMLARI ÇOK GENİŞ

3 aylık çalışmalar kapsamında köylere, bank verilmesi,yol tamiratında çalıştırılması için kamyon,kepçe,greyder,beko kepçe temini,piknik masaları temini,400`lük,300`lük, 200`lük büzler,evleri yanan vatandaşlar için kiremit,çimento ve yapı tuğlaları temini,yolların yamanması için mıcır,köylerdeki camilerin tamiratları için kum temini, demir yardımı,çakıl temini,köylerin yolları için asfalt dökümleri,kamyon temini,kilit parke taşı yardımları, köy okulları için oyun grupları, stabilize malzemesi,mezarlıklar için oturma grupları ve bordür temini yardımları yapıldığı bildirildi.

SÖZEN;``KÖYLÜMÜN REFAHI ÖNEMLİ``

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, köylere yapılan yardımların artarak devam edeceğini ve daha büyük hizmetlerin belediyece götürüleceğini söyledi.Köylere her zaman desteklerinin sürdüğünü ancak bunu hiçbir zaman reklam malzemesi yapmak istemediklerini vurgulayan Başkan Sözen,``Manavgat Belediyesi büyük belediyedir.78 köyümüze sorumluluğumuz gereği hizmet etmeye devam ediyoruz.Bunun da reklamını yapmıyoruz.Manavgat`ta destek vermediğimiz hiçbir köyümüz yok merkez belediye olarak göreve geldiğimizden beri köylerimize de merkez mahallelerimiz gibi hizmet ediyoruz. Bu bizim görevimiz ve borcumuzdur. Manavgat Belediyesi sosyal demokrat, insan odaklı görev anlayışını özümsemiş bir belediyedir.Köylere hizmet kapsamımızı genişleteceğiz. Köylümüzün refahı için büyük projelerimiz var.Bunları yeri ve zamanı geldiğinde paylaşacağız``diye konuştu.