Manavgat Belediyesi Bayrama Hazır

Manavgat Belediyesi kurbanlıkların daha temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için her türlü tedbiri aldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, halkın Kurban Bayramını daha rahat, huzurlu ve sağlıklı geçirmesi ve belediye hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için tüm birimleri seferber ettiklerini dile getirdi.

Başkan Sözen,``Öncelikle vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bayram dileğimi iletiyorum. Bayramda veterinerinden zabıtasına, temizlik işlerinden, arıza servisine kadar her birim, vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakın olacaktır. Bayram süresince, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı Belediyemiz Zabıta, Fen İşleri, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü`ne bağlı tüm ekiplerimiz nöbetleşe olarak görevlerinin başında olacaktır. Bayram öncesinde mezarlıkların çevresi, caddelerimiz ve kurban kesim yerleri ile mahallelerimizde temizlik çalışmaları yapıldı. Bayramda alınan önlemlere rağmen vatandaşlarımız karşılaşabilecekleri sıkıntı, istek ve şikayetleri 153 ALO ZABITA`ya bildirebileceklerdir``dedi.

Bu arada Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de bayram boyunca kurban atıklarının düzenli bir şekilde atılması amacıyla vatandaşlara çöp poşeti dağıtacak. Bu amaçla kurban atıklarının düzenli bir şekilde çöp poşetlerinde toplanarak atılması konusunda vatandaşları bilgilendirici afiş ve broşürler bastırılarak ilgili yerlere asıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada,``Kurban kesildikten sonra hayvanların atıkları toplum sağlığını tehdit etmeyecek şekilde yok edilmeli, mümkünse uygun derinlikteki çukurlara gömülerek kedi ve köpeklerin bu atıkları yemesi önlenmelidir. Kurban edilen hayvana ait ürünlerin nakli, temizlik şartlarına riayet edilerek yapılmalıdır. Kurbana ait atılacak ürünler çöp poşetine konarak ağzı sıkıca bağlanmalı ve çöp yerlerine bırakılmalıdır. Daha temiz bir Manavgat için vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmasını rica ediyor, iyi bayramlar diliyoruz`` dendi.