BAŞKANIMIZ HİZMETLERİNİ ANLATTI

Başkanımız Şükrü Sözen, düzenlediği basın toplantısında belediyemizin hizmetlerini anlatırken, kentte çok hızlı bir çalışma sürecinin devam ettiğini dile getirdi. Bu süreçte kentin adeta bir şantiye görünümünde olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, vatandaşlardan çevreye verdiği rahatsızlıklar nedeniyle özür diledi.

Herford Caddesi Tamamlandı
22 Kasım`da yeniden göreve başlayacağı tarihin ardından 1 yılı tamamlayacağız. Görevde olamadığımız zamanlarda yerimize vekalet eden arkadaşlarımıza, hem sizler hem de vatandaşlarımız büyük destek oldu. Bundan dolayı hem Manavgat halkına hem de basınımıza teşekkür ediyorum. Herford Caddesi`ni bitirmek üzereyiz. Parke ve peyzaj çalışması tamamlandı, önümüzdeki günlerde asfalt yapmaya başlayacağız. Böylece Sorgun bölgesinde bulunan turistler Manavgat`a daha rahat gelebilecek, Sorgun turizmini Manavgat`a bağlayacağız. Bir kentin kent görünümünü sağlayan kilit önemdeki caddeleridir. Dışarıdan gelenler önce bu caddeleri görür. Bundan dolayı, Hasan Ali Yücel Caddesi, Mehmet Akif Caddesi gibi çeşitli caddeler yenilendi. Demokrasi Bulvarı`ndan Sorguna giden Hüseyin Avni Akın Caddesi açıldı, turizm yolları yenilendi. Sorgun Mahallesi`nde imara yeni açılan yerlerde gereken altyapı eksiklerini tamamladık.

Sorgun Çamlığını Halka Kazandıracağız
Denize en fazla sahili olan Manavgat`ta halkın denizi kullanamıyordu, bunun Sorgun Çamlığı`nın Manavgat halkına kazandırdık. Bakanlıktan ön tahsisini aldık. Kesin tahsisinin yapılması için bütün belgeleri teslim ettik. Önümüzdeki günlerde kesin tahsisin yapılmasını bekliyoruz. Manavgat`ta konut dışı kentsel alanları belirledik ve altyapı hizmetlerini götürdük. Manavgat hep turizm merkezi diye övünüyoruz, öyleyiz de. Ancak göreve başladığımızda büyük bir sorun olan Kum Mevkii`nde ki çöplüğü ortadan kaldırdık. Çöp transfer istasyonuyla çöplerimizi modern bir şekilde bertaraf ediyoruz.

17 Adet Park Yaptık
Bu süre zarfında 95 bin metrekare parke ve kaldırım döşedik, 925 bin metreküp afsalt yaptık ki bu 115 kilometreye tekabül ediyor. 21 kilometre içme suyu hattı, 18 kilometre yağmur suyu hattı, 13 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık. 17 park yaptık. Hedefimiz Manavgat`ta herhangi bir konuda sıkıntısı yaşanmaması`` dedi.

Sosyal Barış Ön Planda
Manavgat`ta sosyal demokrat belediyecilik anlayışlıyla hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Şükrü Sözen, ``Biz sosyal barışı ön planda tutmak, buna önderlik etmek ve kentte asla gerginliğe meydan vermemek gibi bir misyonu yürütüyoruz. Bu açıdan belediye olarak kurduğumuz Sosyal marketten 2500 aileye yardım yapıldı. Ayrıca festivaller düzenledik. Manavgat`ta ailelerin ekonomik durumu kötü olan 100 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Cenaze hizmetleri konusunda vatandaşlarımızın zor günlerinde yanında oluyoruz. Onlara en başından sonuna kadar yardımı sürdürüyoruz.

İş Barışı Sağlandı
Başkan Sözen ayrıca sosyal demokrat bir belediye olarak, çalışan memurlarla toplu sözleşme imzaladıklarını hatırlatarak, ``Bu imzaladığımız toplu sözleşmelerle belediye de iş barışı sağlandı. Memur arkadaşlarımızın çalışma koşullarlının iyileştirilmesi için böyle bir çalışma yaptık`` dedi.