Küçük Belediye Başkanı`ndan Talimat Yağdı

Manavgat Belediye Başkanlığı makamına oturan küçük Alp, konuşma yaptı, Belediyede talimatlar yağdırdı. Küçük başkan gün içinde makam arabası ile de gezdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in makam koltuğuna Atatürk İlköğretim Okulu`ndan 4. sınıf öğrencisi Alp Eren Ersoy oturdu. Cumhuriyet Alanı`ndaki ilk törenden sonra Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Şahin, sınıf öğretmeni Mehmet Yeniacun, küçük Belediye Başkanı Alp Eren Ersoy ile öğrenciler Rabia Pelin Şirin, Ozan okutan, Ceren Yeniacun ve Ömer Berk Demir, Belediye Başkanlığı makamına geldi. Öğrencileri Başkan Sözen kapıda büyük bir nezaketle karşıladı. Öğrenciler Başkan Sözen`e girişte çiçek ve Ceren Yeniacun isimli öğrencinin yaptığı doğa konulu tablosunu hediye etti. Ardından Alp Eren Ersoy, Belediye Başkanlığı makamına oturdu. Düzgün Türkçesi ve hakimiyeti ile dikkat çeken öğrenci Alp Eren Ersoy, önce yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür etti.

Atatürk Değerlerine Sahip Çıkacağız.

Ersoy,"Sözlerime yaptığı sayısız yeniliklerle bugünkü modern Türkiye`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`e çok teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bugün Dünya`nın ilk ve tek çocuk bayramı. Böyle bir Ata`nın ve böyle bir milletin evlatları olmak gurur verici. Yarının büyükleri bizlere olan inancın ve güvenin bilincindeyiz. Sorumluluklarımız büyük. Hedefimiz vatanımıza ve milletimize yararlı birer birey olmaktır. Bugün sembolik olarak oturduğumuz bu koltuklar yarın tüm sorumluluklarıyla bizlerin olacaktır. Bana bu unutulmaz günü yaşatan büyüklerimize teşekkür ediyorum ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum" dedi. Ersoy daha sonra talimatlar vererek belediye işleyişini yürüttü.

Talimatlar Birer Birer Geldi

Bu çok özel günde Belediye Meclis üyesi Erşan Özden ve Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek ile Hasan Şekerlisoy ile özel kalem müdürlüğü ekibi de hazır bulunarak küçük belediye başkanından talimatları aldı. Küçük Başkan, okullarının öncelikli ihtiyacı olan kantinin yenilenmesini istedi. Başkan Sözen ise ilgili birimlere hemen talimat vererek gerekenin yapılmasını istedi. Başkan Sözen,"Eğitime bakış açınız beni de çok memnun etti. Okullarımızın düzeni bizim öncelikli konumuzdur. Gereken neyse hemen yapılacaktır" dedi. Ardından Kaymaklık Makamına oturan öğrenci Belediye Başkanlığı makamını telefonla arayarak parklar yapılmasını ve bu parklara kameralar yerleştirilmesini istedi. Bu talimat da verildi.

16 Adet Park ve Irmak Kıyıları Çocuklar İçin

Başkan Sözen, kente 16 adet park yaptırıldığını belirterek buna Irmak Kıyısı Peyzaj projelerinin de ilave edildiğini böylelikle çocuklar için oynayacakları güzel mekanların yaratıldığını dile getirdi. Küçük Belediye Başkanının son isteği ise deniz kenarlarına uygun noktalara çöp kutuları konmasıydı. Bu talimat da Başkan Sözen tarafından acilen temizlik işlerine iletilerek gerekenin yapılması istendi. Başkan Sözen ise yaptığı konuşmada öğrencilere öğütler verdi.

Makam Arabasına da Bindi

Sözen,"Hepinizin bayramını yürekten kutluyorum. Bu koltuğa çok yakıştığını söylemek istiyorum. Konuşmalarınız beni çok duygulandırdı. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Atatürk`ün koyduğu değerlere sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bunun dışında öncelikle eğitiminizi tamamlamanızı istiyorum. Eğitim sonrasında ise yaşadığınız bölgeye ve ülkeye sahip çıkın. Sahip çıkmak sorumluluk almakla olur. Ben bu ülkeye, bu bayrağa katkı yapacağım diyerek sorumluluk alın. Geleceğe kendinizi hazırlayın. Bunu başaracağınıza inanıyorum" dedi. Başkan Sözen son olarak küçüklere içinde Atatürk`ün Nutuk`u, dolmakalem seti, yaşlara göre okuma kitabı ve güzel birer saatin bulunduğu hediye çantalarını hediye etti. Başkan Sözen, küçük belediye başkanı ve öğrencileri gidecekleri tören alanına makam arabası ile gönderdi.