Başkan Sözen,Oymapınar`da Halkla Kucaklaştı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,seçim gezileri kapsamında Oymapınar Beldesi`nde partililer ve vatandaşlarla kucaklaştı.

Başkan Sözen,``Büyükşehir Yasası ile artık daha büyük aile olacağız. Yasayla ilgili dersimize çalıştık. Tecrübelerimizi halka sunalım diye elimizi taşın altına yeniden koyduk. Destek sizden hizmet bizden`` dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dün akşam Oymapınar Beldesi`nde vatandaşlarla bir araya geldi. Oymapınar CHP Belde Örgütü`nün parti binasında organize ettiği toplantıda Başkan Sözen, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, CHP Belde Başkanı Selçuk Şahin,parti yönetim kurulu üyeleri katıldı.Oymapınar Beldesinde partililer ve vatandaşlar, Başkan Sözen`i sıcak bir şekilde bina önünde karşıladı. Başkan Sözen, buluşmada genç yaşlı çoluk çocuk herkesin elini sıkarak kısa sohbetler yaptı.

Öztürk,``Oymapınar CHP`nin Kalesi``

Toplantıda açılış konuşması CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk yaptı.Öztürk, Oymapınar Beldesi`nin köy statüsündeyken ve belde olduktan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi`nin kalesi olduğunu söyledi. Önümüzdeki yerel seçimin Türkiye ve bölge açısından büyük önemi olduğunu vurgulayan Öztürk, bu yüzden bütün vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi. Öztürk, Cumhuriyet`e en çok sahip çıkan bölgelerden birisi olan Oymapınar`da bu istikrarın devam etmesini dilediklerini ekledi.

Büyükşehir Yasası`na En Hazırlıklı Biziz

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise konuşmasına kendisini büyük bir coşkuyla karşılayan belde halkına teşekkür ederek başladı. Başkan Sözen, yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Yasası`nın devreye gireceğini ve bu yasa ile birlikte Manavgat`ın 9 beldesi, 78 köyü 19 mahallesi ile bir ve bütün olacağını anlattı. Yasanın uygulanmasının büyük zorlukları da beraberinde getireceğini ancak bu konuda kendisinin ve ekibinin hazırlıklı olduğunu vurguladı.

Sözen,``Yerel seçimin ertesi sabahında her bölgemiz bizden hizmet bekler hale gelecek. Ama biz dersimize ekibimizle birlikte çalıştık. Bu sistemin sıkıntılarına rağmen buna en hazırlıklı insan Şükrü Sözen`dir.Bunu göz önünde bulundurmanızı isterim``dedi.

Elimizi Yeniden Taşın Altına Koyduk

Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda Başkan Sözen şunları söyledi.

``Çok değerli Oymapınarlı hemşerilerim. Bizi sıcak bir şekilde coşkuyla karşılamanıza çok mutlu olduk. Hepinize teşekkür ederim. 2009 Mart`ta halkımızın teveccühü ile yola çıktık. Bu süreçte gece gündüz ekibimizle çalışarak halkımızın beğenisini toplayan büyük yatırımlar yaptık. Göreve gelirken merkezdeki 19 mahallemize hizmet edeceğimiz diye biliyorduk ancak dönemin yarısında bir Büyükşehir Yasası ile karşılaştık. Bu yasa 19 mahallenin dışında 9 belde ve 78 köyün tamamına hizmet götürmeyi gerektiren bir yasaydı. Bu yasayı uygulamaya koyan ilk pilot belediyeyiz. Ocak ayında meclisimizden karar çıkararak köylerimize hizmet götürmeye başladık. Ekibimiz, bütçemiz, makine parkımızda artış olmamasına rağmen bütün gücümüzü ikiye böldük. 78 köyümüzün tamamına hizmet götürdük. Bunun dışında yine yasa gereği her ay 2.5 trilyon kamulaştırma bedelini ödüyoruz. Bu zorluklar bizi kamçıladı. Manavgat`ta belediye başkanlığına talip olmak bu şartlar altında oldukça zor. Çünkü uygulaması zor olan bir büyükşehir yasası önümüzde. Manavgat belediyesinin bir ucu Alara Çayı`na bir ucu Çakış`a dayanacak. Sınırlar büyüyor. Nasıl bir sürecin kendinizi beklediğini bilmek zorundasınız dersinizi çalışmak zorundasınız.

Bu yasa çıktı her zaman şunu söyledim. Bende hoşnut değilim ama bu yasa neyi gerektiriyorsa yapacak gücü olan büyük bir belediyeyiz dedim. Ama biz kendi ekibimizle dersimize çalıştık. Bu yasayı bize anlatın diyerek toplantılar düzenledik. Muhtarlarımıza bilgiler vermeye çalıştık. 30 Mart dendiğinde büyük ölçeğe hizmet vermeye başlayacaksınız. Her yer bizden hizmet bekler hale gelecek. Bu sistemin sıkıntılarına rağmen buna en hazırlıklı insan Şükrü Sözen`dir. Dersime ekibimle beraber uzun süredir çalışıyorum. Acı tatlı tecrübeler edindim.
5 yılda çok şeyler öğrendim. Halktan aldığım olumlu teveccüh ve tecrübelerimizi halkımıza sunalım elimizi taşın altına koyalım diye bu göreve yeniden talip olduk. Oymapınar adı önemlidir. Artık daha büyük aile olacağız. Bu büyük aileye hayırlı hizmet getirebileceksek Allah bu süreci bize yeniden nasip etsin. En büyük temennim bu. 10 gündür hızlı çalışma başlattık. Seçim startımızı yönetimimizle birlikte verdik. Son derece olumlu yorumlar alıyoruz. İnşallah yine sizler bütün bölge bize güvenip bir dönem daha görev verdiğiniz takdirde sorunlarınızı çözmeye söz veriyoruz. El ele verince aşamayacağımız sorunun olmadığını düşünüyorum`` dedi.