Başkan Sözen Beldelerde Esnafla Dertleşti

birlikte esnaf ziyaretleri yapıyor.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dün Manavgat`ın Gündoğdu Beldesi`nde, bugün de Çolaklı Beldesi`nde esnaf ziyaretleri yaptı. Ziyaretlere CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, belediye meclis üyeleri ve parti yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Sözen, esprili yaklaşımları, güler yüzü ve sempatik tavırlarıyla esnaf tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Gittiği işyerlerinde esnafla sohbet eden Başkan Sözen, bölgenin sorunlarını da not ettirdi.

Turizm sezonunun bitmesiyle birlikte işlerinin azaldığını belirterek `Her şey Dahil` sisteminden de dert yanan esnaf, Başkan Sözen`den isteklerde bulundu. Esnafları tek tek dinleyen Başkan Sözen, bölgede turizme dayalı iş yapan esnafın sorunlarını bildiklerini Büyükşehir Yasası ile birlikte Manavgat Belediyesi`nin hizmet alanına girecek bölgelerde esnafın daha çok kalkınmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Başkan Sözen,``Siyasi nezaket bizim için çok önemli. Belde belediye başkanı arkadaşlarımızın görev alanlarına girilmiş gibi bir düşünce olmaması için ziyaretlerimizi mümkün olduğunca ertelemiştik. Ancak yerel seçimlere az bir süreç kaldı.

Ziyaretlerimize başladık. Büyükşehir Yasası ile birlikte Manavgat`mız 9 beldesi,19 Mahallesi ve 78 köyü ile bir bütün olacak. Manavgat Belediyesi olarak Büyükşehir Yasası`nın uygulanması konusunda uzun süredir alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Köylerimize 1 yıla yakın zamandır hizmet götürüyoruz. Beldelerimizi de rahatlıkla sisteme dahil ederek yolumuza devam edecek bilgi ve tecrübeye sahip olduk.

Turizmin sorunlarını da biliyoruz. Bölgelerdeki alt ve üst yapı eksikliklerinin giderilmesi dışında turizme hizmet eden esnafımıza da destek olacak projeler politikalar üretiyoruz. Bu konularda da ciddi hazırlıklarımız var. Amacımız Manavgat`ı bütün olarak planlayıp, herkese herkesime hizmet edebilmek`` dedi.