Başkan Sözen,Okan Bayülgen`in Konuğu Oldu

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat`ı marka şehir yapmak amacıyla medya tanıtım atağı başlattı. Son 1 haftadır bir çok yerel ve ulusal kanalda yayınlanan program ve haberlerde kenti tanıtan Başkan Sözen, son olarak Okan Bayülgen`in canlı yayın konuğu oldu.

Okan Bayülgen İle Canlı Yayın

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizmin can damarı Manavgat`ı tüm Türkiye ve dünyaya anlatmak amacıyla başlattığı tanıtım ve medya çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Başkan Sözen, son olarak dün akşam da Türkiye televizyonlarının en çok izlenen yayınlarından birisi olan TV 8`deki Okan Bayülgen`in sunduğu "Kraliyet Ailesi" programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Sözen, Okan Bayülgen ile Manavgat, turizm, 17. Barış Suyu Festivali ile Manavgat Motosiklet festivalleri ve yeni çıkacak olan Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak söyleşti.

Manavgat Marka Şehir

Kendisi de bir motosiklet tutkunu olan Okan Bayülgen sohbeti, Manavgat`ta başlayacak olan motosiklet festivali ile açtı. Bayülgen, motosiklet festivalinin Manavgat`ın markalaşmasına katkı yapacağını, yapılanın çok doğru bir turizm çalışması olduğunu söyleyerek Başkan Sözen`i bu konuda tebrik etti. Başkan Sözen, Türkiye`ye gelen 30 milyon turistten 3.5 milyonunun Manavgat bölgesinde ağırlandığını bu anlamda Türkiye`nin incisi olduğunu söyledi.

Festivaller Esnafı Kalkındıracak

Sözen, Manavgat`taki güzellikleri tüm Türkiye ve dünyaya duyurmak amacıyla festivaller düzenlediklerini, sadece motosiklet festivalinde 2000 motosikletliyi ağırlayacaklarını anlattı. Başkan Sözen, turizmdeki her şey dahil sistemi nedeniyle kente inmeyen turistlerin de festivaller ile Manavgat`la bütünleşeceğini, bu durumdan 18 bin esnafın faydalanacağını vurguladı.

Cazibe Merkezleri Oluşturacağız

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentte turizmin canlanması amacıyla projeler ürettiğini belirterek 4 etapta başlanan ırmak kıyısı çalışmalarının cazibe merkezleri haline geleceğini söyledi. Sözen, kentteki Ulualan Bölgesini de önemsediğini belirterek hazırlatılan projeyle, alternatif sağlık, spor ve kongre turizminin yapılacağını söyledi. Başkan Sözen, Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak görüş bildirdi. Çıkacak olan yasa ile 9 beldenin Manavgat`a bağlanacağını vurgulayan Başkan Sözen, bütün bölgelere Manavgat Belediyesi`nin hizmet götüreceğini söyledi.

Bütün Beldelere Hizmet Götürebilecek Kapasitedeyiz

Başkan Sözen şöyle konuştu, "Büyükşehir Yasası ile 9 beldemiz Manavgat Belediyesi?ne bağlanacak. Bizim belediyemiz güçlü bir belediyedir. Bütün beldelerimize hizmet götürebilecek kapasitedeyiz. Bu durumun çok yararı olacak. Merkez nüfusumuz 100 bin ama yazın 500 bin nüfusa hizmet götürüyoruz. İller Bankası`ndan 100 bin ölçeğe göre kadro ve ödenek alıyoruz. Bütün beldeler bize bağlandığında hem büyüyen ölçeğe göre ödenek alacağız hem de beldelerdeki çalışanlar da Manavgat Belediyesi çatısı altında toplanacak. Kadrolar genişleyecek. Tüm kente bir bütün olarak hizmet götürülecek. Çok küçük beldeler şu anda merkezi hükümete bağlı. Bu hükümete büyük bir kayıp ve külfettir" dedi. Başkan Sözen, Okan Bayülgen ve ekibini festivallere katılmak için Manavgat`a davet etti.