BAKA Manavgat`ta Toplandı

Antalya, Burdur ve Isparta`yı kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu toplantısı Manavgat Belediyesi`nin ev sahipliğinde yapıldı.Toplantıda bir sunum ve konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Manavgatımıza gönül ve hizmet verenlerin mücadelesiyle gelecekte muhteşem bir Manavgat bizleri bekliyor bundan eminim`` dedi.

Ev Sahibi Manavgat Belediyesi

Antalya, Burdur ve Isparta`yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu,2012`nin ilk toplantısını Manavgat`ta gerçekleştirdi.
Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak;bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan Kalkınma Kurulu`nun iki günlük toplantısı Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezi`ndeki Starlight Convention Center`da Manavgat Belediyesi`nin ev sahipliğinde yapıldı. BAKA`nın 2011 yılı faaliyetleri, denetim raporları hakkında bilgilendirilen Kalkınma Kurulu, yeni hazırlanacak Bölge Planı ile yeni Mali Destek Programı önerilerini ele aldı.

Başkan Şükrü Sözen,Manavgat`ı Anlattı

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Muharrem Certel`in başkanlığındaki Kalkınma Kurulu toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Manavgat Belediyesi`ne ev sahipliği için teşekkür eden Prof. Dr Certel, sözü Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e verdi.Başkan Şükrü Sözen, özel olarak hazırlanan görsel sunum eşliğinde katılımcılara Manavgat`ı anlattı. Manavgat`ın tarım ve turizmdeki etkinliği, doğal güzellikleri, nüfusu gibi konularda bilgiler veren Başkan Sözen, Türkiye`nin kalkınma politikasının yerele yayılması, bölge insanına, belediyelere ve kuruluşlara yeni fırsatlar sunması bakımından büyük önem taşıyan kalkınma ajanslarının, hızla değişen koşullara ayak uydurabilmek için çabuk karar alıp uygulayabilen, esnek ve dinamik bir yapıya sahip kurumlar olduğunu vurguladı.

Sözen;``Bölgesel Kalkınmanın Yapı Taşı Kalkınma Ajanslarıdır``

Bölgesel kalkınmada yapı taşının kalkınma ajansları olduğunu bilinciyle hareket ederek ortak çalışmalara imza atabilmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Sözen,``Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı`na büyük önem veriyor, bu gün burada böylesine güzel, anlamlı ve geleceğimizi şekillendirecek bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan Manavgat Belediye Başkanı olarak büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Burada sizlere hem tarımsal, hem turizmdeki etkinliği, topografik özellikleri, yaylaları, doğal, tarihi ve kültürel eserleriyle, dağları, ormanları, ırmağıyla, Titreyengölüyle, Köprülü Kanyonuyla, şelalesiyle, 5 yıldızlı turistikleri tesisleri, plajları, sanayisi, insan gücü kapasitesi, eğlence yerleri, turizmle iç içe güzel, yürekli insanlarıyla hayaller kenti Manavgat`ımızı kısaca tanıtmak istiyorum. Bana böyle güzel bir imkan verdiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum. Manavgatımıza gönül ve hizmet verenlerin mücadelesiyle gelecekte muhteşem bir Manavgat bizleri bekliyor bundan eminim. Şehirleşmesi, mimarisi, çevreye gösterilen özeni, güçlü ekonomisi, turizmi, doğası, tarihi ve kültürel dokusuyla önümüzdeki on yılların Manavgat`ı muhteşem olacak``dedi. Konuşma sonrasında BAKA Kalkınma Kurulu adına Başkan Muharrem Certel, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile birlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür plaketi verdi.

Yat-Çekek Yeri Fizibilite Çalışmaları

BAKA uzmanlarının ``Ajans 2011 Yılı Faaliyetleri`` ile iç ve dış denetim raporları hakkında bilgi verdiği Kalkınma Kurulu, yeni hazırlanacak Bölge Planı ile 2013 Yılı Mali Destek Programı`nı görüştü. Prof.Dr. Muharrem Certel`in Üniversiteler Arası Kurul toplantısı nedeniyle katılmadığı ikinci günkü toplantıda Kalkınma Kurulu, Başkan Vekili Nuri Aktan`ın başkanlığında toplandı. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi`nden İlker Civelek ``Manavgat Yat-Çekek Yeri Fizibilite Çalışmaları`` konusunda Kalkınma kurulunu bilgilendirdi. Kalkınma Kurulu`nu,``Manavgat 2050 Vizyonu Projesi`` hakkında Öğr.Gör. Ali Ulvi Ulubaş sunumuyla bilgilendirdi.

Yerel Yönetimlerle İşbirliği Geliştirilecek

Antalya, Burdur ve Isparta`dan bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ile yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan Kalkınma Kurulu`nu, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek bir gün önce açıklanan Yeni Teşvik Sistemi hakkında bilgi verdi. Ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak görevleri bulunan Kalkınma Kurulu, bir sonraki toplantısını 12 Temmuz 2012`de Burdur`da yapmaya karar verdi. Genel değerlendirme, görüş ve önerilerin alınmasıyla Kalkınma Kurulu toplantısı tamamlandı.