Pilleri Topladılar Bisikleti Kaptılar

Manavgat Belediyesi ve 75.Yıl İlköğretim Okulu öncülüğünde 3 yıl önce başlatılan ve kent genelindeki tüm okullara yayılan `Atık Pil Toplama Kampanyası`,Manavgat`ta hem çevrenin korunmasına katkı sağladı hem de öğrencilere çeşitli ödüller kazandırdı.

Manavgat Belediyesi Ödüllendirdi

Manavgat Belediyesi, topladıkları tonlarca atık pille çevreye olan duyarlılıklarını gösteren öğrenciler ve okulları ödüllendirdi. Yaklaşık 3 yıl önce atık pillerin insan sağlığına ve doğaya verdiği zarardan yola çıkan 75. Yıl ilköğretim Okulu öğrencileri, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in onayı ve Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü`nün katkılarıyla aralarında yaptıkları protokolle bir ``Atık Pil Toplama Kampanyası`` başlattı. Belediyenin yaptırdığı atık pil kutuları, kent genelindeki ilköğretim okulları ve liselere dağıtıldı. Kampanya günden güne gelişerek meyvelerini verdi.

Doğaya ve İnsan Sağlığına Katkı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, son iki yılda 2 tona yakın, bu yıl ise toplamda 1177 kg atık pili toplayarak doğaya ve insan sağlığına katkı sağlayan öğrencileri madalya,mp3 çalar ve bisiklet ile okul yöneticilerini ise plaket ile ödüllendirdi.İbrahim Sözen Gençlik Merkezi`nde yapılan ödül törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Aydın Öz, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Belediye Meclis Üyesi Hasan Şekerlisoy, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya okul müdürleri ile okullarında en çok pil toplayarak ödülü hak eden öğrenciler, öğretmenleri,aileleri katıldı.

Kanser yapıyor

Öğrencilerin son derece heyecanlı olduğu ödül töreni,75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mehmet Ertekin`in katılımcılara atık pillerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararları anlatmasıyla başladı. Ertekin, ağır metaller ve kimyasal maddeleri içeren pillerin toprağa ve çöpe gelişigüzel atılması sonucunda çevreye ve insan sağlığına büyük zarar verdiğini söyledi. Ertekin, atık pillerin toprağa ve suya karışması sonucunda başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açtığını söyledi. Daha sonra söz alan Okul Müdürü Faruk Karcı ise insan sağlığını olumsuz etkileyen atık pillerin zararlarının azaltılması için kampanya başlatarak çevre ve insan sağlığını ön planda tutan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür etti.

Bisikletler Başkan Sözen`den

Törende okullarında en çok atık pili toplayarak 1`inci,2`inci ve 3`üncü olan öğrencilere madalya ve MP3 çalar hediyelerini Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Öz, Hasan Şimşek ile Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin verdi. En çok atık pilleri toplayan okul yöneticilerine ise plaketlerini Belediye Meclis üyesi Hasan Şekerlisoy sundu. Ardından en çok pil toplayarak bisiklet kazanan öğrencilerin açıklanmasına geçildi.163 kg pil toplayarak 1`inci olan Çavuşköy İlkokulu`ndan Emine Sena Ünal,146 kg pil toplayarak 2`inci olan Ulukapı Merkez İlkokulu`ndan Gaye Sungur ve 91.8 kg pil toplayarak 3`üncü olan Milli Egemenlik İlkokulu`ndan Mustafa Can Şeker`e bisikletlerini Belediye Başkanı Şükrü Sözen hediye etti. Bisikletlerini alan öğrencilerin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

Belediye 3 Yılda 13 Tona Yakın Topladı

Bu arada Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, okullarda toplanan pillerle birlikte 2012`de toplamda 5373 kg, 2013`de 5036 kg ve bu yıl 2049 kg pil toplanarak düzenli imhasının sağlandığını dile getirdi. 3 yılda toplamda 13 tona yakın atık pilin toplanarak çevreye verilen zararın engellendiğini belirten Başkan Sözen, kampanyaya destek veren öğrenciler ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Sözen, çevreye duyarlı, insan odaklı ve doğayı ön plana belediyecilik anlayışının artarak sürdürüleceğini söyledi.Tören sonunda ödül alan öğrenciler ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sahneye çıkarak toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.