Dr.Asım Okur`a Muhteşem Açılış Töreni

Manavgat Belediyesi,kentin en işlek noktasında bulunan ve ticari faaliyetlerin yoğun olarak devam ettiği Asım Okur Meydanı`ndaki yeniden düzenleme çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı.Adını Manavgat`ın ilk doktorlarından ve ilk milletvekillerinden birisi olan Dr. Asım Okur`dan alan meydan için muhteşem bir açılış töreni düzenlendi.

Halktan Yoğun İlgi
Açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Kızılot Belediye başkanı Mustafa Keçer, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, Bakalar Odası Başkanı Abdullah Akça, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Hasan Şekerlisoy, mahalle muhtarları, bölge esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esnafa Teşekkür
Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencilerinin yaptığı canlı müzikle renklendirilen açılış töreninde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vatandaşlara tek tek hoş geldiniz diyerek sohbet etti. Açılış konuşmasında öncelikle yeniden düzenleme çalışmalarına katkıda bulunan esnaf ve bölge halkına teşekkür eden Başkan Sözen, parka ismini veren Dr. Asım Okur`u da rahmetle anarak yad etti.

Başkan Sözen, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi.?Burası, küçük şirin bir kent parkı, ama son derece önemsediğimiz bir nokta. Ticaretin kalbi olmasıyla, ismiyle bizim önemsediğimiz bir yer oldu. Küçük olarak görmedik, bir hayli emek çektik. Bu emeği çekerken mutlaka ki, etrafımıza rahatsızlıklar verdik. Manavgat`a güzellikler katmaya çalışırken istemeden de olsa yakın çevremize zarar verdiğimizi biliyorum. Ama bunun başka bir yöntemi de yok. Park yapılırken verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan özür diliyorum ve katkıları için teşekkür ediyorum. Meydanın adını aldığı Dr. Asım Okur, Manavgat`a büyük hizmetleri olmuş, hakkın rahmetine kavuşmuş bir değerli büyüğümüzdür. Manavgat`ımızın ilk hekimlerinden, ilk milletvekillerinden birisi. Onun içindir ki, bu ismi taşıdığı için bu park bizim için çok önemliydi. Bu ismi bir kere daha bu vesileyle rahmet ve hürmetle anıyorum. Sosyal demokrat belediye anlayışında temel nokta insandır. Hizmetin ana unsuru insandır. Ondan dolayıdır ki her zaman kendimize düstur edindiğimiz öncelikle insanın ne hissettiğidir. Burada oluşumuzun temel amacının insan olduğunu asla unutmadık, unutmayacağız.

Bir araya gelmek her zaman başlangıçtır. Bir arada durmak beraberce ilerlemektir. Birlikte çalışmaksa başarının temelidir. Bu park da öyle bir çalışmanın neticesidir. Göreve geldiğimiz andan itibaren arkadaşlarımızla ekibimle, kadromla insanüstü bir çalışma süreci taşıyoruz. Bir çok işi emin adımlarla yürüyerek başardık. Çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte startını verip, görev süresi sonunda teslim alacağımız işlerimiz var. Amacımız çağdaş bir kent, çağdaş bir Manavgat, insanların gıptayla baktığı yaşamaktan onur duyduğu bir kent oluşturabilmek. Bir hayli mesafe kaydettik. Sizlerin burada oluşu manevi destek verişi, bu süreçte bizim için çok önemli. Bizlere verdiğiniz destek için bir kere daha teşekkür ediyorum. 3500 metrekare alan üzerine yapılan bir çalışma, su hareketleri, oturma grupları, peyzaj düzenlemesi ve aydınlatmasıyla şirin bir park. Mimarlarımıza, çalışan arkadaşlarıma ve bu işi üstlenen müteahhit arkadaşıma da teşekkür etmek istiyorum. Özveriyle çalıştılar. Amacımız reklam yapmak değil. Kente kazandırılan yeni yerlerin olduğunu sizlere duyurabilmek. Bu amaçla da bundan sonra her 10-15 günde bir sizler için yapılan hizmetlerin açılışlarını ve temel atmalarını beraber yapacağız. Çünkü Bu süreçte bizler üzülmeyi de sevinmeyi de sizlerle beraber gördük, öğrendik. Şimdiden sonra da öyle olacak. Bu duygularla bize verdiğiniz destek için tekrar teşekkür ediyor. Şirin parkımızın da mahallemize, esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum``