Aşağıpazarcı`da Sona Adım Adım

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,ırmak kıyılarında toplam 100 bin metrekareye yakın alanı düzenleyerek kente kazandırdı.

Kordon Caddesi,Yukarıpazarcı, Yukarıhisar ve Aşağıhisar ırmak kıyı düzenlemeleri tamamlandı.Rauf Denktaş ve Çevreyolu Köprüleri arasındaki ve Aşağıpazarcı bölümündeki çalışmalarda ise sona adım adım yaklaşıldı.

Kıyılar Kentle Bütünleşti
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ırmak kıyılarını kentle bütünleştirme sözünü tuttu.Manavgat Belediyesi ekiplerinin 16 aydır gece gündüz yürüttüğü Irmak Kıyısı projeleriyle toplam 100 bin metrekare alan düzenlenerek halkın kullanımına açıldı.Çalışmalar kapsamında Yukarıpazarcı,Yukarıhisar ve Aşağıhisar ırmak kıyı düzenlemeleri tamamlandı.Rauf Denktaş ve Çevreyolu Köprüleri arası ve Aşağıpazarcı bölümündeki çalışmalarda ise sona adım adım yaklaşıldı.

Aşağıpazarcı`ya Mükemmel Uygulama
Aşağıpazarcı Irmak Kıyı bandında Tarihi Köprü ile Eski Balıkhane arasında kalan 800 metrelik (yaklaşık 15 bin metrekare)ırmak kıyı bölümünde yapılan düzenlemenin Haziran ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Düzenlemelerde 2 adet süs havuzu,1 kafeterya,6 adet ahşap el sanatları sergi alanı,7 adet pergole sistemi,3 adet demir sarmaşıklı pergole,oturma grupları,açık alan fitnes aletleri, bisiklet bağlama bölümleri,ırmağa inişi sağlayan ahşap köprüler,2 adet ahşap iskele,0-2 yaş ve 2-12 yaş için tasarlanmış çocuk oyun grupları,çöp kovaları,yönlendirme levhaları,ahşap korkuluklar,yürüyüş yolları,bitki düzenlemesi kaplı canlı duvarlar yer alıyor.

Binaların Dış Cepheleri Yenilendi
Aşağıpazarcı ırmak kıyı bölgesindeki peyzaj düzenlemeleri yürütülürken tüm binaların dış cepheleri de belediyenin yapmış olduğu projeye uygun renklerde boyanıyor.Binalardaki gölgelik ve tabelalar yenilenerek,projeye aykırı tüm çirkin görüntüler ortadan kaldırılıyor.Belediye yönetiminin yaptığı 2 halk toplantısında proje uygulaması ile ilgili olarak vatandaşlarla bilgi paylaşımları yapılmıştı.Bölge halkının ve esnafının da desteği ve yardımıyla projenin sağlıklı bir şekilde yürütülerek sona yaklaşıldığı belirtilirken,binaların dış cephelerindeki olumlu görüntü halktan da tam not alıyor.

Sözen Sürekli Denetimde
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Aşağıpazarcı Irmak Kıyı Bandındaki düzenlemeye son derece önem verdiklerini söyledi.Yeni düzenleme ile Manavgat ırmağının kent merkeziyle görünümde tam anlamıyla bütünleşmesinin sağlanacağını da vurgulayan Başkan Sözen,çalışmalar sırasında kendilerine destek veren bölge esnafı ve vatandaşlara teşekkür etti.

Sözen,``Tarihi köprü ve Eski Balıkhane arasında kalan bu bölgemizi son derece önemsiyorduk.Bu yüzden çok titizlikle ve müthiş güzellikte bir proje hazırlattık.Uygulamanın her aşamasıyla tek tek ilgilenerek çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürüyerek son bulmasını sağlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın``dedi.