Irmakta 4.Etap Müjdesi AŞAĞIPAZARCI MAHALLESİ

Halk Toplantısı
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, göreve başladığı günden itibaren etap etap sürdürdüğü Büyük Irmak Kıyısı Peyzaj Projeleri`ne bir yenisini daha ekledi. Yukarı Pazarcı Irmak kıyısını tamamlayan, Yukarıhisar ve Aşağıhisar Irmak Kıyı Bandı çalışmalarında sona yaklaşan Başkan Sözen, 4`üncü etap olarak Aşağı Pazarcı Irmak Kıyısı Peyzaj Düzenleme çalışmalarını başlattı. Belediyecilik anlayışında sosyal demokrasi, şeffaf belediyecilik, halka danışma ve toplumun her kesimiyle fikir paylaşımını esas alan Başkan Sözen, Aşağı Pazarcı Bölgesi Irmak kıyısında uygulanacak projeyle ilgili olarak da bir halk toplantısı düzenledi.

Şeffaf Belediyecilik
Manavgat Belediyesi Meclis Toplantı Salonu?ndaki bilgilendirme ve paylaşma toplantısına Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Başkan Yardımcısı Hasan Şekerlisoy, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, Peyzaj Mimarı Ezgi Öz, Harita Teknikeri Mustafa Doğan ve Zabıta Müdürü Turgay Şalgam ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, belediyenin projelendirdiği peyzaj düzenlemelerinin tahmini olarak Ocak ayında başlanacağını ve Mart ayına kadar tamamlanacağını söyledi. Şimşek, halkla fikir paylaşımına önem verdiklerini, uygulamaları hep birlikte halkla beraber yapacaklarını dile getirdi.

Kuytu Köşelerin Kötü Kullanımı Ortadan Kalkacak
Hasan Şimşek, projenin uygulanmasıyla birlikte bölgedeki `zula` olarak tabir edilen ve bazı vatandaşlarca rahatsızlık verici şekilde kullanılan bölgelerin de ortadan kaldırılacağını ve bir bütünlük sağlanacağını söyledi. Daha sonra söz alan Peyzaj Mimarı Ezgi Öz, proje uygulaması ile ilgili olarak fotoğraflarla halkı bilgilendirdi.Öz, projenin tarihi köprüden başlayarak Eski Balıkhane`ye kadar olan 800 metrelik kıyı bandında gerçekleştirileceğini, uygulama sırasında bina cephelerinin de iyileştirileceğini dile getirdi. Öz, projenin uygulanmasıyla birlikte ırmak kıyısındaki kot farklarının da yumuşak inişler yapılmak suretiyle uygun amaçlı kullanılmasının sağlanacağını anlattı.

Cazibe Merkezi Olacak
Hazırlanan proje, fotoğraflar ve 3 boyutlu görsellerle halka anlatılırken, bölgenin eski ve virane görüntüleri de sunularak görüşler alındı. Projeyle birlikte bölgenin bir cazibe merkezi olacağı belirtildi. Diğer ırmak kıyısı çalışmalarında olduğu gibi, uygulamada çocuk oyun alanları, balık tutma ve seyir iskeleleri, fitnes alanları, otopark düzenlemeleri, yeşil alanlar ve yürüyüş yollarının bulunacağı vurgulandı. Binalarda yapılacak olan renk ve ön düzenlerin vatandaşlarca yapılacak olacak olan ortak çalışmayla yenileneceği belirtildi. Toplantıya katılan vatandaşlar, projenin uygulanmasıyla ilgili olarak sorularını belediye ekibine ileterek cevaplarını da anında aldı. Vatandaşlar ellerinden geldiği kadar belediyenin çalışmalarına destek olacaklarını belirterek belediye ekiplerine ve Başkan Sözen`e teşekkür etti.