Artık Resmen ``Cumhuriyet Meydanı``

Manavgat Belediyesi,2013 yılı Mart ayı Belediye Meclis Toplantısını yaptı.Toplantıda Kaymakamlık binası yanında Manavgat Belediyesi`nce genişletilerek yeniden düzenlenen meydana isim verilmesi konusu,4.madde olarak gündeme geldi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyetin,sahip çıkılması gereken en önemli değerimiz olduğunu belirterek meydanın adının Cumhuriyet Meydanı olmasını istedi.AK Parti`nin 5 meclis üyesinin de imzalayarak sunduğu önergede meydanın adının Cumhuriyet Meydanı olması istendi.

Manavgat Belediyesi`nde oybirliği ile alınan karar öncesi konuşan Başkan Sözen,``Sevgili arkadaşlar,yeniden düzenlenen meydanımızın isminin Cumhuriyet Meydanı olması doğru bir düşüncedir.Bizlerin de düşüncesi aynı yöndedir.Cumhuriyetimiz,sahip çıkılması gereken en önemli değerimizdir.Böylesine Atatürk Anıtımızın olduğu yerde,resmi törenlerin yapılacağı,halkın bir araya gelerek toplanma noktası olacak bir yerin isminin Cumhuriyet Meydanı olması gerekir.Bildiğiniz gibi isimlerin meclisten geçirilmesi gerekiyor.Bugüne kadar meydanımız Cumhuriyet Meydanı olarak anılıyordu ancak meclis kararı yoktu.Adı konmamıştı.Manavgat`ımıza hayırlı uğurlu olsun``dedi.

Manavgat Belediyesi yaklaşık 2 aydır Cumhuriyet Meydanını genişletme çalışmalarını yürütüyordu.Eski kültürevi yıkılarak genişletilen meydanın altında 84 araçlık otopark ve ırmak kıyısına kadar açılan bölümde sergi alanı yer alıyor.Çalışma kapsamında eski Atatürk anıtı da rölyeflerle zenginleştirilerek yenilendi.Anıtın ön tarafındaki rölyefte mücadele ile kazanılmış Cumhuriyetin ve ulus olmanın ilk simgesi olan Türk Bayrağını taşıyan bir asker yer alırken,her iki taraftaki rölyeflerde ise Atatürk devrimleri ve devrimlerle birlikte topluma kazandırılan değerlerin simgeleri ele alınıyor.2500 metrekarelik meydan alanının ortasında ise Türkiye`de başka bir örneği olmayan yer saati yer alıyor.