Apollon Tel Örgülerden Kurtuldu

Manavgat Belediyesi Side`nin simgesi olan Apollon Tapınağı etrafında bulunan ve görüntü kirliliği yaratan tel örgüleri ve paralı giriş uygulamasını kaldırdı.

Manavgat Belediyesi,Side`nin esas simgesi olan Apollon Tapınağı`nın etrafında bulunan tel örgülerin turizmi olumsuz etkilemesi ve bu konudaki şikayetlerin artması üzerine harekete geçti.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in talimatıyla tel örgülerin kaldırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,Side Müze Müdürlüğü ve kazı başkanı ile yazışmalar yapıldı. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü`nden de onay alınmasıyla birlikte Apollon Tapınağı`nın etrafında yer alan tel örgüler kaldırıldı.

Yapılan çalışmada Side`deki Athena, Apollon ve Bazilica alanları ayrı ayrı değerlendirildi.Kazı çalışmalarının devam ettiği Athena Tapınağı ve Basilica alanları ile tarihi kalıntıların sergilendiği bölgeler koruma altında bırakılırken Apollon Tapınak Bölgesi tel örgülerden kurtarıldı.Manavgat Belediyesi,Apollon Tapınağı bölgesindeki paralı giriş uygulamasını da kaldırarak halka ve turistlere ücretsiz yaptı.Yapılan çalışmayla turistlerin fotoğraf çekerken yaşadığı görüntü kirliliğine son verilirken, uygulama turistler ve halk tarafından memnuniyetle karşılandı.Paralı giriş ve tel örgü uygulaması,Büyükşehir Yasası ile birlikte kapanan zamanın Side Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılmıştı.