Manavgat Belediyesi`nden Coşkulu Anma Töreni

Manavgat Belediyesi`nin 18 Mart Çanakkale Şehitleri`ni anma günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ``Geriye Dönmeyi Asla Düşünmediler`` isimli tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi büyük beğeni topladı.

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatro Yönetmeni Mehmet Bayrakdar`ın sahneye koyup gençlik merkezi tiyatro öğrencilerinin rol aldığı oyunu
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kalabalık bir vatandaş grubu izledi. Oyun öncesinde Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler ve Gaziler Derneği Manavgat Şumbesi Başkanı
Şaban Kayar ve Bölge Başkanı Osman Önarslan Çanakkale şehitlerine yönelik bir konuşma yaptı.

Ardından Başkan Sözen`e dernek tarafından hazırlanan bir tablo hediye edildi.Kurtuluş Savaşından kesitlerin sunulduğu tiyatro oyununu izleyen vatandaşlar ise oldukça duygulu anlar yaşadı.Mehmet Akif Ersoy`un İstiklal Marşını nasıl yazdığını anlatan sahnelerde ise gözyaşı sel oldu. İzleyiciler girişte dağıtılan bayrakları sallayarak tiyatroculara destek verdi. Oyun sonunda izleyiciler ellerinde bayraklarla hep birlikte 10. Yıl Marşını ayakta söyledi. Oyuncularla birlikte sahneye çıkan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen anlamlı bir konuşma yaptı.

Sözen,``Öylesine şanslıyız ki tarihinde zaferlerle dolu bir ülkenin evlatlarıyız.Öylesine şanslıyız ki, yurdun dört bir tarafında ülkesi için canını feda edebilen şehitlerimize sahibiz.Öylesine şanslıyız ki,bu mücadeleyi silah arkadaşlarıyla beraber vererek tüm dünyaya örnek olan Ulu Önder Atatürk`e sahibiz. Öylesine şanslıyız ki, bu mücadeleyi inançla devam ettirecek olan Atatürk gençliğine sahibiz.Vatanı için ölmeyi göze alan tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun diyorum bu anlamlı günde. Gazilerimize de minnetarlığımızı dile getirmek istiyorum.Bu oyunu sahneleyip bizleri duygularından ekibe de çok teşekkür ederim. Bu coşku hiçbir zaman bitmez``diye konuştu.