Başkan Sözen'den anlamlı yeni yıl hediyesi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 2009 yılının son günlerini yaşadığımız şu günlerde iki engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye ederek mutlu etti. Bugüne kadar en anlamlı yeni yıl hediyesini aldıklarını dile getiren engelli aileleri Başkan Sözen'e teşekkür etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yeni yıla sayılı günler kala engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye ederek memnun etti. Belediyeye gelen talepleri değerlendiren Başkan Sözen, yeni yıl hediyesi olarak hazırladığı bir akülü araba ile bir tekerlekli sandalyeyi engelli ailelerinin evine giderek ihtiyaç sahiplerine hediye etti. Başkan Sözen ilk ziyaretini
Geçirdiği beyin kanaması sonrasında 25 yıldır felçli olan Mehmet Ali Budan’a yaptı. Akülü engelli arabasını Budan’ın evine kadar çıkaran Başkan Sözen, ilk denemeyi yapmasında da yardımcı oldu. Hayatı boyunca aldığı en anlamlı yeni yıl hediyesinin Başkan Sözen’in getirdiği akülü araba olduğunu dile getiren Mehmet Ali Budan, teşekkür etti.

Ailelerden teşekkür
Genç ve dinamik Başkan Şükrü Sözen, aynı akşam erken doğum nedeniyle beyin damarları hasar gören 9 yaşındaki İlayda İnal’ın evine gitti. Küçük İlayda’yla önce oyunlar oynayan Başkan Sözen, daha sonra tekerlekli arabayı hediye etti. İlayda’nın sandalyeye oturmasına da yardımcı olan Başkan Sözen, kullanımı konusunda da anne Bahar Nalcı’ya da yardımcı oldu.
İlayda’nın dedesi İsmail Nalcı ve annesi Bahar Nalcı, Başkan Sözen’in yılbaşı arifesinde verdiği bu hediyenin İlayda’nın çok işine yarayacağını söyledi. Nalcı ailesi, "Belediye Başkanımız Şükrü Sözen’e engellileri ve ailelerini unutmaması çok önemli. Biz bu hediyeyi tüm engellilerimiz adına almış sayıyoruz kendimizi. Bu davranış diğer belediye başkanlarına da örnek olsun" diye konuştu.

Engelli aileleri kutsal görev yapıyor
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, göreve geldikleri ilk günden bu yana engelli vatandaşlarımızı ihmal etmemeye çalıştıklarını, hatta öncelikli olarak hizmet ettiklerini söyledi. Başkan Sözen, “Engelli vatandaşlardan belediyemize sık sık talepler geliyor. Bu durumdaki vatandaşlarımızı önce tespit ediyoruz ve ihtiyaca göre malzeme temin etmeye çalışıyoruz. Kendi durumlarına uygun tekerlekli sandalyeleri belediyemizin kısıtlı imkanlarıyla da olsa alıp teslim ediyoruz. Hepimizin bir gün engelli olabileceği düşüncesini bir an bile aklımızdan çıkarmıyoruz. Bence engelli vatandaşlarımıza bakan aileleri de kutsal bir görevi yerine getiriyor. Bu çalışmalarımız zaman içinde bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek. İmkânlar ölçüsünde, bu durumda olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını her zaman gidermeye çalışacağız" dedi.