MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN 8 MART’TA DOLU DOLU KUTLAMA

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN 8 MART’TA DOLU DOLU KUTLAMA

“Kadına Şiddet” sergisi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar için bir dizi etkinlik hazırladı. Manavgatlı kadınların, seslerini duyuracağı, toplumsal farkındalıkların oluşturulacağı etkinliklere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de bizzat katılarak kadınlarla bir arada olacak.

8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri, Cuma günü Saat 14.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Ferhat Demircan’ın “Kadına Şiddet” konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayacak.

8 mart sergi

Umutlu Yarınlar yürüyüşü

Yine Saat 14.00’de Atatürk Kültür Merkezi meydanında toplanacak olan kadınlar Cumhuriyet Meydanı’na kadar “Umutlu Yarınlar Yürüyüşü” yapacak. Saat 19.00’da Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu, Aile Danışma Merkezi’nde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Hakları” konulu bir panel de düzenlenecek. Akşam Saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü konseri verecek. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tüm kadınları etkinliklere katılmaya davet etti.

Kadınlarımız en büyük destekçimiz

Sözen, “Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır. Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Ulu Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadınına vermiştir. Bu yüksek düşünce, Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur. Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Manavgat’ın geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında her zaman kadınlarımızdan destek aldık ve almaya da devam edeceğiz. Kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. 8 Mart günü belediyemizin düzenlediği tüm etkinliklerimize kadınlarımızı davet ediyorum” dedi.

8 mart koro 2

Tarih:07.03.2019