8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı Ve Etkinlikler

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü SÖZEN`den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı.

Gündüz Eğlence,Akşam Tiyatro
Manavgat Belediyesi,8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde bayanların daha hoşça vakit geçirebilmeleri amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün organize ettiği etkinlikler kapsamında 8 Mart günü, saat 12.00`de Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kent merkezindeki hanımlara çiçek hediye edecek. Ardından 14.00-16.00 saatleri arasında Örnek Mahallesi Irmak Kıyısı`nda yer alan Manavgat Belediyesi Aile Çay Bahçesi`nde hanımlar için müzikli eğlence düzenlenecek. Aynı gün akşam saat 20.00`de ise Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu`nun`Yoksa Oyuna mı Geldik`adlı oyunu Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi`nde sahnelenecek. Ücretsiz olarak sahnelenecek iki perdelik komedi oyunda kendi kaderleri üzerine bir karar vermek isteyen evli çiftin yaşadıkları konu alınıyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,tüm Manavgatlı hanımları etkinliklere katılmaya davet etti.

Başkan Sözen Tüm Kadınları Davet Etti
Başkan Sözen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde,``Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır.

Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması,o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir.Ulu Önder Atatürk,kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları,Avrupa`nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını`na vermiştir.Bu yüksek düşünce,Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur.

Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Sosyal demokrat bir belediye olarak, sadece kadın hakkı değil, insan hakkı ve demokrasinin vazgeçilmez bir koşulu olarak gördüğümüz kadın hakları konusunda, hassasiyetimiz her kesim tarafından bilinmektedir. Manavgat`ın geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında her zaman kadınlardan destek aldık.

Belediyemizde de gerek meclis kadrolarımızda,gerek diğer birimlerde kadınlarımızla hep birlikte elele görev yapmaktayız.İçinde kadınlarımızın yer aldığı Kent Konseyi`nin kurulması ise çok önemli bir atılımdır. Kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Yapacağımız tüm yatırım ve hizmetlerde kadınların fikir ve önerilerini de her zaman ön planda tuttuğumuzu da kadınlarımız çok iyi bilmektedir.Bu durum görev süremiz boyunca artarak devam edecektir.Bu duygu ve düşüncelerle,bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm kadınların,TBMM`de görev yapan kadın vekillerimizin, belediye meclis üyesi kadınlarımızın ve Türkiye ve Manavgat`taki tüm emekçi kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor,toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık,huzur ve mutluluk diliyorum`` mesajını verdi.