Başkan SÖZEN`den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü SÖZEN 24 Temmuz Basın Bayramı Nedeniyle Kutlama Mesajı Yayınladı.

Dünyanın en zor ve sorumluluk isteyen mesleklerinden biri,gazeteciliktir. Basın iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumdur.İnsanların gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesindeki en etkili araçtır.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşır.Anayasamızın 28. maddesinde,`Basın hürdür, sansür edilemez` hükmü ile anayasal bir güvence altına alınmıştır. Fakat bugün basının baskı altında olduğu da bilinen bir gerçektir.

Gazetecilerin,dayanışma içinde, meslek ilkelerine ve meslektaşlarına sahip çıkarak,24 Temmuzları yeniden bayrama dönüştürebileceğine inanıyoruz.Her türlü olumsuzluğa ve baskıya rağmen kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini tarafsız ve özgürce yerine getiren basın çalışanlarını tek tek kutluyorum.

Bu düşüncelerle tüm Türkiye ve Manavgat`ta görev yapan gazetecilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla, minnetle anıyor, şu an görevlerini özgür ve hür bir şekilde ifa ettikleri için tutuklu olan, tüm basın mensuplarına saygılarımı iletiyorum.