Şükrü SÖZEN`in 10 Kasım Atatürk`ü Anma Mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Sn.Şükrü SÖZEN 10 Kasım Atatürk`ü Anma Günü Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Uluslar, bağırlarından çıkardıkları, kahramanlardan güç alırlar. Bir ana çocuğuna nasıl bağlanırsa, uluslar da kahramanlarını öyle bağırlarına basarlar.

Türkiye Cumhuriyeti`nin güç kaynağı, kahramanımız, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün,``Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir`` sözü, hepimize çok anlamlı mesajlar veriyor.

O`nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet?in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Bizler Ata`mızın açtığı yolda ilerleyerek gösterdiği amaçlara ulaşmak için çaba göstereceğiz. Demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yüceltecek, tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza değin yaşatacağız.

Ulu Önder Atatürk`ün ilke ve devrimleri ise Cumhuriyet`imizi korumak çabalarımızda, yolumuzu aydınlatmayı sürdürecektir.

Biz Atatürk çocukları ve gençleri, tüm dünyanın övgüsünü kazanan ölümsüz önderimizle ve O`nun kurduğu Cumhuriyet`le haklı olarak gurur duymaktayız.

Türk milletinin ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu, aydınlık Türkiye`nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk`ün gönlümüzdeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.

Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten inanmanın ve Mustafa Kemal Atatürk`ün düşünce ve eylemlerinin anlamını özümsemiş olmanın gururu ve bilinciyle Ulu Önderimizi aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

İZİNDEYİZ ATAM...

Şükrü SÖZEN