DEĞİRMENÖZÜ MAHALLESİ

Yerleşim tarihi kesin olarak bilinmemektedir.Tarihi eski kireçle yapılmış evler mevcuttur.Mimari olarak ,bir oda ve kiler ve alt katta ahır ve yan tarafta samanlıktan mevcuttur.Evlerinin pencereleri çok küçüktür.dışarıdan gelindiği zaman karanlık olur.Mahallenin adının üç tane derenin(ırmağın)geçtiği yer olduğu için,iki tane su değirmeni(tahin ve un) olduğundan dolayı Değirmenözü olduğu söylenmektedir.Irmağın birisi Isparta'nın ayvalık kasabasından oluk köprüden çıkan sularla birleşerek KÖPRÜÇAYI ırmağını oluşturarak Antalya'nın Serik ilçesinin doğusundan Akdenize dökülmektedir. Diğeri ise mahalleye 2 km ileriden mağaradan çıkıp köprüçayı ırmağına karışmaktadır, bu su kaynak suyudur, su sıcsaklığ yaz kış 7-8 derece dir. Kışları ise biraz daha sıcak gibi hissedilmektedir. Bu ırmakta doğal gök kuşağıalabalığı bulunmaktadır,Mahalle muhtarlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Doğal kaynak suyunun kirlenmemesi için bu suda yüzmek yasaktır,suyun her bölgesinden gönül rahatlığıyla su içilebilir.

Ayrıca tarih kalıntısı olarak,yalı mezarı (gavur evi) ve civarında çok sayıda taştan oyma mezarlar, taştan oyma kuyu ve zeytin yağı değirmeni kalıntısı bulunmaktadır.Bu yalı mezarlığı ile bağlantılı eski Kral yolu geçmektedir. Bu tarihi kalıntılar bilinçsizlikten dolayı yok olmak üzeredir.Üç tane doğal mağara vardır.

Antalya iline 150 km, Manavgat ilçesine 90 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi,Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.