PAZARTESİ MEYDAN PAZARI PROJESİ BAŞLADI

PAZARTESİ MEYDAN PAZARI PROJESİ BAŞLADI

Manavgat Belediyesi, her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Pazartesi Pazarı’na, hazırlattığı muhteşem projeyle yeni bir kimlik kazandıracak.

Projenin ön hazırlık çalışmaları kapsamında pazartesi pazarının eski yeri boşaltılırken, her hafta kurulan meyve-sebze ve tuhafiye kısımları da yeni yerlerinde hizmet vermeye başladı

PAZARTESİ PAZARINA MODERN KİMLİK

Manavgat Belediyesi, Pazartesi Pazarı alanı için projelendirdiği muhteşem bir pazaryeri ve kent meydanını Manavgat halkının ve esnafın hizmetine sunacak. Proje ile Manavgat halkına yakışan modern bir meydan ve Pazar yeri kazandırılması ve turizm açısından olumlu sonuç alınması planlandığı belirtildi. Düzenlemede Manavgat’ın ve bölgenin en büyük pazar kapasitesine sahip olan ve turizm açıcısından marka olmuş Pazartesi Pazarı alanı yeni bir kimlik kazanmış olacak. Pazartesi Pazarı Meydan Projesinin önümüzdeki günlerde başlayacak olmasından dolayı her hafta düzenli olarak kurulan Pazartesi Pazarı Sebze Pazarı Aşağıpazarcı Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki 1034-1035-1060-1062 sokaklardaki alana, Tuhafiye kısımları ise, 1028, 1013, 1019, 1006, 1007 ve 1033. Sokaklara taşındı. Eskiden kullanılan Pazar alanının ise yıkımına başlandı.

YEŞİL ALAN DA OLACAK

Pazartesi Meydan Pazarı Düzenleme projesi 17 bin 613 m²’lik inşaat alanında uygulanacak. Projesi ihale aşamasında olan projede, pazar meydanı üst örtüsü, 11 adet farklı ebatlarda çelik konstrüksiyon çatıdan oluşacak. Pazar meydanında satış üniteleri, dükkanlar, zabıta müdürlüğü ofisleri ve WC’ler vatandaşın kullanımına sunulacak. Maksimum seviyede fonksiyonel ve işlevsel tasarlanmış olan alanda, sert zemini yumuşatmak için oturma gruplarının olduğu yeşil alanların yer alacağı belirtildi. Proje kapsamında Meydanın alt kotunda 310 araç kapasiteli araç yönlendirme sistemli içerisinde elektrikli araç şarj istasyonu ve oto yıkaması bulunan 8 bin 500 m²’lik otopark alanı da yer alacak. Pazar alanının zemini 7 bin 185 m2, çarşı bölümü ise 1928 m2’de olacak. Bodrum kattan üst katlara asansörler ile geçişlerin sağlanacağı muhteşem proje hem esnafı, hem de vatandaşları memnun edecek. Turizme de artı değer kazandıracak olan Pazartesi Pazarı Meydanı turistler tarafından da beğeni ile gezilecek.

ESK¦- HAL¦- (2)

ESK¦- HAL¦-

PAZARTESİ MEYDAN PAZARI PROJESİ

Başkan Şükrü Sözen, “Türkiye genelinde klasik pazaryeri projelerinin dışında normal zamanlarda da kent meydanı olarak kullanabileceğimiz bir projeyi hayata geçireceğiz. Yeşil alanları, oturma alanları ve insanların zamanlarını geçirebileceği bir Pazar yeri olacak. Beklediğimize değdi. Yine Pazar yerinde asma katta idari ofisler olacak, asansörlerle çıkılacak. Engelli araçlarının şarz edilebileceği, engelli vatandaşlarımızın her şekilde kullanabileceği bir Pazar olacak. Turistlerimizin üst katlara çıkmadığını düşünerek üst katta sadece idari bölümleri kurguladık. Modern mimari şekli olan herkesin beğeneceği bir proje. Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmekten son derece memnunuz. Şu anda hazırlık çalışmalarını yürüttüğümüz projemize önümüzdeki süreçte başlayacağız. Pazartesi Pazarımızın meyve ve sebze kısmı ve tuhafiye kısmındaki esnaflarımız yeni yerinde Manavgat halkına hizmet vermeye devam edecek. Çalışmalarımıza destek veren öncelikle pazarcı esnafımız olmak üzere tüm Manavgat halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YIKILMI+Ş HAL¦-