KİTAP KAFE’YE ŞİİR DİNLETİLİ AÇILIŞ

KİTAP KAFE’YE ŞİİR DİNLETİLİ AÇILIŞ

Manavgat Belediyesi'nin, kent halkının kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla yaptırdığı Kitap Kafe hizmete açılıyor. Yukarı Pazarcı Irmak Kıyısı’ndaki Kitap Kafe, 4 Haziran Cumartesi günü saat 15.00'da yazar Nihat Behramoğlu’nun katılacağı bir etkinlikle açılacak.

MANAVGAT'A ARTI DEĞER KATACAK

Manavgat Belediyesi, kentin kültür hayatına katkı yapmak ve kitap okuma oranını artırmak amacıyla Kitap Kafe Projesi’ni hayata geçirdi. Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı’nda yaptırılan yüzeyi kitap görünümü verilmiş kitap kafe, şair, yazar Nihat Behramoğlu’nun katılacağı bir etkinlikle 4 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’de açılacak. Yazar Nihat Behramoğlu açılış etkinliğinde “Özlemin Dili Olsa” isimli bir şiir dinletisi ve söyleşi sunarken, okurlarının kitaplarını da imzalayacak.

Ekran Arefgsdvl¦-nt¦-s¦-

KİTAP KAFE KENTTE BİR İLK

Kitapseverlerin hem çaylarını yudumlayabileceği hem de kitaplarını sakin bir ortamda okuyabileceği şekilde tasarlanan Kitap Kafe ile birlikte “Konuşan Bank”larda hizmete açılacak. Irmak kıyısına yerleştirilen ve ünlü şairlerini şiirlerini müzik eşliğinde seslendiren banklar, Manavgat halkının kültür ve sanat gelişimine katkıda bulunacak. Kitap Kafe ve konuşan banklar, hem mimarisi, hem de işlevi ile Manavgat Irmak kıyısına görsel anlamda artı değer kattı.

BANKLAR ŞİİR OKUYOR

Kent estetiğine katkıda bulunmak ve insanların sanatsal duygularını geliştirmek amacıyla uygulamaya geçirilen Konuşan Banklara oturan vatandaşlar, bir düğmeye bastıklarında ünlü şairlerin şiirlerini dinleme fırsatı bulacak. Irmağın en güzel izlenebildiği yerlerde ilk etapta 5 adet yerleştirilen banklarda, Ataol Behramoğlu, Mehmet Taştan, Murathan Mungan ve Atilla İlhan gibi ünlü şairlerin şiirleri dinlenebilecek.

BAŞKAN SÖZEN, AÇILIŞA DAVET ETTİ

Manavgat'ta kültürel ve sosyal açıdan önemli projeler yaptıklarını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Kent halkının kültür ve sanat gelişimine katkıda bulunmak amacı ile yaptırdığımız Kitap Kafemiz halkımızın kullanımına artık hazır. 7'den 70'e gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız gelip burada hem çaylarını yudumlayıp hem kitaplarını okuyabilecekler. Konuşan banklarımızla da yeni nesle şiir sanatını sevdirmeyi hedefliyoruz. Tüm halkımızı 4 Haziran Cumartesi günü saat 15.00'da Kitap Kafe açılışımıza davet ediyoruz” dedi.