Ziraat Odası Yönetiminden Başkan Sözen`e Ziyaret

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve yönetim kurulu üyeleri Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`i makamında ziyaret etti.

Başkan Sözen,oda yönetimini makamında büyük bir nezaketle ağırladı.Başkan Rasim Metin,Manavgat`ta ikinci kez belediye başkanlığını kazanarak çalışmalarına başlayan Başkan Sözen`e ``Hayırlı Olsun`` dileğinde bulunarak görevinde başarılar diledi.Manavgat`ta sivil toplum örgütlerine kapılarının her zaman açık olduğunu belirten Başkan Sözen, ikinci 5 yıllık görev süresinde de Ziraat Odası yönetimi ile el ele başarılı işlere imza atmayı hedeflediğini söyledi.

Gazlı İçecek Yerine Portakal Suyu

Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin,Başkan Şükrü Sözen`den sektörün sorunlarının çözümü konusunda da destek istedi. Bu yıl üretilen yeterince pazarlanamadığı için portakalın üreticinin elinde kaldığını ifade eden Rasim Metin, ürünün otellere satışının mutlak surette yapılması gerektiğini söyledi.

Rasim Metin,``Bu yıl portakal resmen dalında kaldı.20 kuruşa alan yok.Meyve suyu fabrikaları ile yaptığımız görüşmelerde bu sene alamayacaklarını söylediler. Otellerde gazlı içecekler yerine portakal ve nar suyuna ağırlık verilirse üreticimiz de kazanır.Bunu Manavgat`ın geneline yaymak istiyoruz.Ayrıca şehrin belirli yerlerine portakal büfeler yerleştirilerek satışı sağlanabilir.Bu konularda desteğinizi istiyoruz``dedi.

Başkan Sözen,Destek Verecek

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de kentteki üreticilerin sorunlarını bildiğini belirterek, belediye olarak çözümler üretmeye çalışacaklarını söyledi.Daha önce de bu konuda otellerin yönetimleriyle görüşmeler yaptıklarını dile getiren Başkan Sözen, Manavgat Toptancı Hali`ndeki kalitenin artırılması halinde otellerin alımlarını kentten yapabileceklerini anlattı.

Sözen,``Manavgatlı üreticilerimizin ürünlerinin ellerinde kaldığını biliyoruz.Bu konuda daha önce çalışmalarımız olmuştu.Otellerin alımlarını Manavgat`tan yapmalarının bölgemize katkısı olacağı inancını bizler de taşıyoruz.Sorunların çözümünde önemli olan adımı atmaktır.Belediye Başkanı olarak otel yönetimlerine bu konudaki telkinlerimiz devam edecektir.Ancak Toptancı Halimizdeki ürün çeşitliliği ve kalitenin artırılması da önemli bir konu.Bu konuda girişimlerimizi sürdüreceğiz``dedi.

Ziraat Odası yönetimi daha sonra Başkan Sözen`e 5 litrelik Manavgat üretimi zeytinyağı hediye etti.