VELİLER BİLGİLENDİ ÇOCUKLAR EĞLENDİ

DSC_2060

VELİLER BİLGİLENDİ ÇOCUKLAR EĞLENDİ

Manavgat Belediyesi'ne bağlı Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi tarafından organize edilen ''Okul Öncesi Dönemde Öğretmen ve Aile Eğitimi'' semineri veliler bilgilenirken, çocuklar da gönüllerince eğlendi

Manavgat Belediyesi'ne bağlı Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi tarafından organize edilen ''Okul Öncesi Dönemde Öğretmen ve Aile Eğitimi'' adlı eğitim semineri Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerin açılış konuşmasını Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi yöneticisi uzman eğitimci Emine Çataltaş yaptı. Çocuk Gelişimi Uzmanı, Ayşegül Dermut tarafından verilen eğitim seminerine veliler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. İki oturumdan oluşan seminerin ilk oturumunda, okul öncesi dönemde bilişsel gelişim, sosyal duygusal gelişim, okul öncesi uyum ve dil gelişimi gibi konular hakkında velilere bilgiler verildi. İkinci oturumda ise öğretmenlere 3-6 yaş arası sınıf yönetimi hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

ÇOCUKLAR EN ÇOK BİLGİYİ OKUL ÖNCESİNDE KAYDEDİYOR

Tecrübeli öğretmen ve çocuk gelişim uzmanı Ayşegül Dermut, çocukların okul öncesinde aldıkları eğitimin tüm hayatlarını olumlu ya da olumsuz etkilediğini, bu nedenle de çok önemli bir dönem olduğunu söyledi. Dermut, “Okul öncesi eğitimi çocuklarımızın gelişimlerini tamamlamada oldukça önemli yer tutmaktadır. 3-6 yaşları arasında çocuklarımız dil gelişiminin yüzde 70'ini bu dönemde tamamlıyor. Çocuklarımız eğitim hayatları boyunca en çok bilgiyi bu dönemde kaydetmektedir. Bu yüzden çok hassas olan bu döneme hepimiz önem vermeliyiz'' diye konuştu.

DSC_2098

DSC_2082

MİNİKLER EĞLENİRKEN VELİLER DE BİLGİLENDİ

Seminere katılan öğretmen ve veliler, uzman eğitimci Ayşegül Dermut’u can kulağıyla dinlerken, sorular da yönelterek cevaplarını aldı. Esprili konuşmalar ve bilgi paylaşımlarıyla renklenen oturuma katılan veliler, seminerden donanımlı bir şeklide ayrılmanın mutluluğunu yaşadı. Bu arada seminer esnasında minikler de kendileri için hazırlanan oyun salonunda öğretmenleri eşliğinde gönüllerince eğlenme imkanı buldu. Toplantı sonunda seminere katılan Manavgat Belediyesi Kreş ve Çocuk Kültür Merkezi velilerine çocuklarının fotoğraflarının bulunduğu foto albümleri hediye edildi. Seminer sonrasında aileler çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirirken seminere katılan tüm velilere ve öğretmenlere katılım sertifikası verildi.