Ünlü Şairin Adı Parkta Yaşayacak

Nazım Hikmet Heykeli Tamamlanma Aşamasında
Manavgat Belediyesi, Türkiye`de serbest nazımın ilk uygulayıcısı, çağdaş Türk şiirinin önemli isimlerinden dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet`in adını Manavgat`ta yaşatmak amacıyla bir dizi çalışma başlattı. Kısa bir süre önce belediye tarafından yaptırılarak kullanıma açılan Kavaklı Mahallesi`ndeki parka ``Nazım Hikmet`` adı verilmişti.Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, şimdi de mezarı Moskova`da bulunan ünlü şairin heykelini yaptırarak parka yerleştirmek için girişim başlattı. Ankara`da ünlü bir heykel atölyesinde yürütülen heykel yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığı, park ve heykel açılışının ise önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün Nazım Hikmet Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü açılış töreni organizasyonuna ünlü sanatçılar Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ve Vakıf Başkanvekili Tarık Akan`ın da davet edildiği açıklandı.

Rutkay Aziz ve Tarık Akan`lı Açılış
Başkan Sözen,``Nazım Hikmet Türkiye`nin ve dünyanın en önemli şairlerindendir.Türkiye`nin yetiştirdiği önemli düşünce ve sanat insanlarının isimlerini yaşatmak belediyelerin görev alanındadır. Özgürlük ve barış şiirlerinin önemli ismi Nazım Hikmet`i bu anlamda önemsedik. Mezarı Moskova`da bulunan şairin adını Manavgat`ta yaşatmak istedik.Bu yüzden Nazım Hikmet Parkı`na heykelini yerleştirerek ünlü şairin yeni nesle hatırlatılmasına katkıda bulunacağız. Heykelimizin tamamlanmasında sona yaklaşıldı. Nazım Hikmet Vakfı ortak çalışmalarımız sürüyor. Vakıf yöneticileri ünlü sanatçılarımız Rutkay Aziz ve Tarık Akan`ın da katılacağı bir açılış töreni planlıyoruz. Allah kısmet ederse önümüzdeki ay içinde açılışımızı halkımızla ve sanatçılarımızla birlikte gerçekleştireceğiz`` dedi.

e-imar