Tolga Çandar'dan türkü ziyafeti

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Tolga Çandar, Manavgat Belediyesi, tarafından düzenlenen "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri" kapsamında, Manavgatlılara muhteşem bir türkü ziyafeti sundu. Manavgatlılar, türküleri hikayelerle süsleyerek eğlenceli hale getiren Çandar'ı yoğun sevgi gösterisi ile karşıladı.

Türkülerin güçlü sesi, usta sanatçı Tolga Çandar, Manavgat Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Manavgatlılarla buluştu. Perşembe Pazarı Kapalı Pazar Alanı içindeki konser, yağan şiddetli yağmura rağmen yüzlerce vatandaş tarafından ilgiyle izlendi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı ve vatandaşların yoğun katılımıyla coşan sanatçı Tolga Çandar, değişik albümlerinden en güzel türkülerini espriler ve fıkralarla süsleyerek sundu. Konserde 1,5 saat boyunca sahnede kalan Çandar, Türkiye'nin hemen her yöresinden sevilen türküleri dinleyicilerinin korosu eşliğinde söyledi.

Yağmura rağmen
Muhteşem bir geceye imza atan Çandar, " Bu yağmur bizleri etkilemez. Ben bundan daha soğuk ve elverişsiz ortamlarda konser verdim. Yağmura rağmen beni dinlemeye gelen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Manavgat Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında burada bulunmam bu ziyaretimin anlamını iki kat artırıyor. Bu günlerde kendi kültürümüze, türkülerimize sahip çıkmanın tam zamanı. Yarın çok geç olabilir" dedi. Manavgat’ta konser vermenin heyecanını yaşadığını söyleyen Çandar, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e de teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Çandar’a türküleri sırasında Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi folklorcularından zeybekler de eşlik etti.

Tekrar geleceğim
Belediye Başkanı Şükrü Sözen, konserin sonunda usta sanatçıya, çiçek vererek tebrik etti. Manavgatlıların ayakta alkış yağmuruna tuttuğu Tolga Çandar, sahneden iner inmez de sevenleriyle Manavgat Belediyesi’nin zabıta karakolunda buluştu. Çalışan memurlarla ve Başkan Sözen ile uzun uzun sohbet eden Tolga Çandar, en kısa zamanda ve güzel havada tekrar gelerek konser vereceğine söz verdi. Muhteşem bir konser izlemenin keyfini yaşayan vatandaşlar, usta sanatçıyla fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarışırken Başkan Sözen’e de böyle bir geceyi yaşattığı için teşekkür etti.