Manavgat Belediyesinde Toplu Sözleşme Sevinci

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,toplu sözleşmeyle haklarını verdiği 96 belediye işçisi ve ailelerine bir kutlama yemeği verdi.Başkan Sözen ve belediye çalışanları bu mutlu günü kaşık oyunu oynayarak kutladı.

Manavgat Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında Şubat ayından bu yana devam eden ve 96 belediye işçisini kapsayan Toplu Sözleşme Görüşmeleri,tarafların imzalarıyla mutlu bir şekilde sonuçlanmıştı. Görüşmelerin olumlu olması belediye işçilerini oldukça sevindirmişti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen bu sevindirici anlaşmanın pekişmesi, birlik ve beraberlik duygularının artırılması amacıyla belediye işçilerine Boğaz Otel`de toplu sözleşme yemeği verdi.Yemek öncesinde belediye başkanlık binasında yine işçileriyle ve Sendika yöneticileriyle bir araya geldi.DİSK Genel İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar,haklarını işçilere veren Belediye Başkanı Sözen`e teşekkür etti.Başkan Sözen ise çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada
Koşullar elverdiğince emeğe saygımızdan dolayı başkan ve yönetici arkadaşlarla beraber görüşmeler yaptık ve sonuca vardık.Sağlam verilen kavgaların arkasında kat edilen mesafelerin önemi büyüktür.Ben önümüzdeki süreçlerde daha iyilerini kazanırsınız diye düşünüyorum.Çünkü emek veriyorsunuz.Bir yol,bir ekip arkadaşınız olarak el birliği ile bu önümüzdeki 1 yıllık süreci güzellikle, çalışarak Manavgat`a hizmet etmek aşkıyla götürmenizi talep ediyorum.

Sizler her süreci bilen ve destek olan insanlarsınız.Nice yöneticiler,nice belediye başkanları gördünüz.Bu aldığınız rakamlar alnınızın teridir. Her birinizin hakkıdır.Şimdiden ailelerinize ve size hayırlı olsun diliyorum``dedi.Başkanın konuşması alkışlarla ve teşekkürlerle karşılandı.Daha sonra akşam ise Boğaz Otel`deki yemekte yine Belediye Başkanı Sözen ve belediye işçileri buluşarak bu mutlu günü kutladı.Sazlı sözlü yemekte Başkan Sözen,çalışanlar ve aileleriyle tek tek ilgilendi onlarla sohbet etti.Yemeğe sendika yöneticilerinin dışında,belediye başkan yardımcıları,belediye meclis üyeleri ve Belediye birim müdürleri de katıldı.Gecede Başkan Sözen,kaşık çalışanlarla birlikte kaşık oyunu oynadı.Yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonunda DİSK Genel-İş Sendikası ile Manavgat Belediyesi arasında 96 belediye işçisini ilgilendiren ve 2013-2014-2015 yıllarını kapsayan 3 yıllık sözleme, imza altına alınmıştı Anlaşmaya göre 31.35 TL olan taban yövmiyeleri 45 TL`ye çıkarılırken,2013 yılında seyyanen birinci 6 ay için 4 TL, ikinci 6 ay için 4 TL,Sosyal Haklara da yıllık yüzde 5 oranında artış öngörülmüştü.