Tarihi Zindan Kalesi Önünde Çalışmalar Tamamlandı

Manavgat Belediyesi`nin Çevreyolu ile Rauf Denktaş Köprüsü arasından kalan ırmak kıyı bandındaki düzenleme çalışmalarında 1. Derecede Arkeolojik Sit alanı olan tarihi Zindan Kalesi önündeki çalışmalar tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında tarihi mekanın önüne,Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu`ndan alınan izinle 105 metrelik yürüyüş bandında 3 metrelik ahşap görünümlü yaya yolu yapıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Görev süremiz yettiğince ırmak kıyılarını tamamen kentle bütünleştirmeye çalışacağız.Bu çalışmamızla Aşağıhisar bandımız, Herford Caddesi üzerinden Titreyengöl`e en kısa yürüyüş yolundan bağlanacak.Bu çalışmada tarihi mekanımızın önünü de doğal dokuya uygun şekilde yeniledik.Manavgat halkımız en iyisine ve güzeline layıktır``dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, teknik ekibi birlikte Zindan Kalesi önündeki çalışmaları yerinde denetledi.Başkan Sözen, ırmak kıyısından tarihi mekan önünde ahşap görünümlü yaya yoluna geçti. Çalışmaların tamamlanmasıyla Aşağıhisar Irmak Kıyı düzenlemesi ile Çevreyolu Köprüsü arasındaki bağlantı da tamamlanmış olacak.Düzenleme kapsamında 5 metrelik yaya yolu, piknik masaları,oturma yerleri,çocuk oyun alanları, spor aletleri, aydınlatma sistemleri,çöp kovaları, banklar,kamelyalar ve yeşil alanlar yer aldı.