Tarihi Köprü Altına Sanatçı Eli Değdi

Manavgat tarihi köprüsünün altındaki duvarlar Manavgat Belediyesi ve sanatçıların işbirliği ile resimlerle süslenerek güzelleştiriliyor.

Manavgat Belediyesi,1930`lu yıllarda inşa edilen ve kentin simgesi haline gelen tarihi köprü altındaki görüntü kirliliğini önlemek ve daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla başlattığı temizlik ve boyama işlerini tüm hızıyla sürdürüyor.Belediye ekipleri,bu çalışmalar sırasında Melas Sanat ve Tasarım Atölyesi öğrencilerinden de destek alıyor. Atölyenin öğrencileri belediyenin temin ettiği boyalarla tarihi köprü altındaki duvarları,hayallerindeki resimlerle süsleyerek görsel güzelliğe kavuşturuyor.

Günlerin büyük bölümünü tarihi köprüyü boyayıp güzelleştirmekle geçiren ressamlar,kente görsel güzellik katmaktan büyük keyif aldıklarını dile getiriyor.Tarihi köprü altının yıllardır kötü bir görüntüye sahip olduğunu ve vatandaşlardan sık sık bu konuda şikayet aldıklarını dile getiren Başkan Sözen ise,boya ve resim çalışmalarında belediye ekiplerine destek veren ressamlara ve Melas Sanat ve Tasarım Atölyesi yöneticilerine teşekkür etti.

Sözen,``Köprü altını güzelleştirmek için başlattığımız çalışmalar kapsamında duvarların da boyanması gerekiyordu ama biz sadece düz boya kullanmak istemedik.Sanatçılarımızın duvarları güzel resimlerle süslemesini istedik.Bu nedenle profesyonellerden destek istedik.Bu çalışmamızda belediyemize destek veren sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi köprü altımız daha güzel,daha ferah,insanların korkmadan gönül rahatlığı ile geçebileceği yer haline geldi.Manavgatımızı güzelleştirmeye devam edeceğiz.Paylaşımcı katılımcı belediyecilik ilkemiz gereği kentimizi güzelleştirmek isteyen her fikre her çalışmaya açığız``dedi.