Sorgun Mahallesi Modern Muhtar Evi Açıldı

Manavgat Belediyesi tarafından Sorgun Mahallesi`ne yaptırılan modern muhtar evi ve taksi durağı törenle hizmete açıldı.Açılışta konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,``Sorgun Mahallesi`ne yapacağımız hizmetlerimiz devam edecek``dedi.

Manavgat Belediyesi,mahalle muhtarlarının kent halkına daha çağdaş,daha modern bir ortamda ve daha hızlı bir şekilde hizmet edebilmelerini sağlamak amacıyla yaptırdığı modern muhtar evlerinin sayısını her geçen gün artırıyor.Daha önce Yukarıpazarcı Mahallesi`ne yapılan modern muhtar evinin törenle teslim edilmesinden sonra Sorgun Mahallesi Muhtar Evi ve taksi durağı da törenle hizmete açıldı.Açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,Sorgun Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şen,CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk,belediye meclis üyeleri,oda başkanları,mahalle muhtarları ve Sorgun Mahallesi halkı katıldı.

Başkan Sözen,yaptığı konuşmada kendisini de Sorgun Mahallesi`ni önemsediklerini ve kendisini de mahallenin bir evladı olarak gördüğünü söyledi.Başkan Sözen konuşmasında şunları söyledi.``Bugün Sorgun`da, muhtarlığımıza ve şoför arkadaşlarımıza ait olan bu çatıyı hep birlikte açmak için buradayız.Göreve gelmeden önce Sorgun ile ilgili hayallerimizi sizlere ifade etmeye çalıştık.Lütfettiniz bize bu onurlu görevi verdiniz.Sizlere emek verme sırası da o tarih itibarıyla bizlere geçti.Sizlere kısaca Sorgun Mahallemiz ile ilgili neler yaptığımızı anlatmak istiyorum.Bundan 16 yıl önce Sorgun`un imar uygulaması yapılmış.Sorgun bir çok yönden Manavgat`ın kahrını çeken,stratejik ve önem verdiğimiz bir mahalle.Evlerinize ziyarete geldiğimde de her zaman sizlere buranın bir evladı olduğumu ifade ettim.Ben de Sorgun`un bir evladıyım ve kendimi borçlu hissediyorum.O inançla Sorgun`a uzun zamandır yapılamayan hizmetleri getirmeye çalıştık.Herford Caddesi önemli bir caddemiz.Hepimizin gurur duyacağı bulvarımızın açılışını yakında yapacağız.1250 metrelik caddemizde içme suyu alt yapısı, aydınlatma sistemleri,kaldırım ve yol düzenlemesi,peyzajı ve bisiklet yollarıyla yapıldı.

AB içme suyu projesi kapsamında 8.5 kilometre içme suyu şebekesi döşendi. 300 adet evsel bağlantı yapıldı.18 km yeni imar yolu açıldı.Bu yollarda 90 bin metreküplük dolgu malzemesi kullanıldı.Bölgedeki yol düzenlemeleri kapsamında 8250 metrekare parke döşendi.1 büyük 3 küçük parkı Sorgun halkının hizmetine açtık.11 bin metrekare refüj ve yeşillendirme yapıldı.40 sokağımızı asfaltladık.Bu sokaklarda 5200 m3 asfalt kullanıldı.3500 metre ilave kanalizasyon ve yağmur suyu hattı düzenlendi ve şu anda da kıymet verdiğim şoför arkadaşlarımın ve muhtarımızın kullanacağı evi açıyoruz. Sorgun`umuza bunlar yeterli midir? Değildir elbette.Önümüzdeki süreçte de Sorgun`un hak ettiği hizmetleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Burada olan ya da olmayan tüm halkımıza bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun``dedi.Konuşma sonrasında Sorgun Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk,Şoförler Odası Başkanı Muammer Ünal ve Sorgun Mahallesi halkı ile hep birlikte açılış kurdelesi kesildi.