Asım Okur Meydanı Sil Baştan

Manavgat Belediyesi, kent merkezindeki Asım Okur Meydanı`nı sil baştan yeniden düzenleyecek. Yapılacak olan peyzaj düzenlemesiyle bölge bir cazibe merkezi haline gelecek.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin en işlek noktasında bulunan ve ticari faaliyetlerin yoğun olarak devam ettiği Asım Okur Meydanı`na el attı. Meydan alanı düzenlemeleri kapsamında şehrin merkezinde Aşağıpazarcı Mahallesi`nde bulunan 3 bin 500 metrekarelik alan yeniden düzenlemeye alınacak. İhalesi yapılan meydan peyzaj düzenlemesinin önümüzdeki günlerde başlayacağı açıklandı. Asım Okur Meydanı`ndaki yapılacak yenileme çalışmaları esnafı ve vatandaşları memnun etti.

Cazibe Merkezi Olacak

Yapılacak çalışma kapsamında meydanda su gösterileri, yeşil alanlar, aydınlatma sistemi ve pergole sistemleri yer alarak alan, yeni ve modern görünümüne kavuşmuş olacak. Çalışma kapsamında kontrollü araç ringi de sağlanacak. Yaprak deseni işlenerek tasarlanacak olan proje ile şehir içi yeşil alan kullanım miktarı artacak ve kent merkezine estetik dizayn da getirilmiş olacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yapılacak düzenlemeyle bölgenin turizm açısından bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Meydan Eski Görünümlüydü

Başkan Sözen,"Amacımız kent merkezinde düzenli kent meydanları yaratarak cazibe merkezi haline getirmek. En işlek ve esnafımızın yoğun olduğu Asım Okur Meydanı oldukça eskimiş görünüme sahipti. Esnaflarımızdan da gelen yoğun istek üzerine bölgeyi yeniden düzenleme kapsamına almak zorundaydık. Yapılacak çalışma şüphesiz kentimize yakışacaktır. Kent merkezine inen turistlerimize de düzenlemeyle birlikte görsel bir şölen sunmuş olacağız.