Manavgat Belediyesi`nden Şehitlerimize Mevlüt

Manavgat Belediyesi, şehidimiz Ahmet Ozan Şarlak, Çanakkale Şehitlerimiz, 1. Dünya Savaşı Şehitlerimiz ve tüm terör şehitlerimizin Külliye Camii`nde Mevlüd okuttu.

Cuma namazı öncesinde okutulan mevlütte cami girişinde vatandaşlara gülsuyu dağıtıldı. Mevlüd-ü Şerif`i dinlemeye Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, son şehidimiz Ahmet Ozan Şarlak?ın anne ve babası, arkadaşları ve aile yakınları belde belediye başkanları, parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile şehitlerimizin aileleri katıldı. Çok sayıda vatandaşın dinlemeye geldiği mevlüd-ü Şerif?i Külliye Camii İmam Hatipleri Mustafa Yılmaz, Zekeriya Ersoy, Süleyman Yılmaz, Bahattin Ellikçi ve İnanç Özalan okudu.

Mevlüt sonunda şehitlerimiz için hep birlikte eller açılarak dualar edildi. Şehit Ahmet Ozan Şarlak`ın ailesi ve duygusal anlar yaşadı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve vatandaşlar şehit ailelerini ziyaret ederek Allah`tan sabır diledi. Mevlütün ardından Manavgat Belediyesi`nin kurduğu çadırlarında vatandaşlara döner, ayran ve helva dağıtımı yapıldı. Manavgat Belediyesi`nin Külliye Camii`ne astırdığı 1. Dünya Savaşı Şehitlerimiz, Çanakkale Savaşı Şehitlerimiz ve Terör Şehitlerimizin isim ve resimleri ile Ahmet Ozan Şarlak`ın resmi yanında yazan "Bu son olsun. Ruhları Şad olsun" mesajını gören vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Şehit aileleri ile yakından ilgilenen Başkan Sözen, "Üzerinde yaşadığımız bu topraklar için gözlerini bile kırpmadan canlarını vermiş, kanlarını dökmüş şehitlerimize karşı olan borcumuz hiçbir zaman ödenemez. Amacımız okuttuğumuz mevlüt ve dualarla yüreklere birer nebze olsun su serpmek. İnşallah dualarımız kabul olur ve cennet mertebesinde bulunan şehitlerimizin makamına erişir. İnşallah Ahmet Ozan Şarlak, bölgemizden verdiğimiz son şehidimiz olur. Allah bizlere bir daha böyle acılar göstermez" dedi.