Nazım Hikmet Manavgat`ta Şiir ve Türkülerle Anıldı

Ünlü Şair Nazım Hikmet, ölümünün 51.yılında Manavgat`ta özel bir gece düzenlenerek anıldı.

Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün organizasyonu ile İbrahim Sözen Gençlik Merkezi`nde düzenlenen anma etkinliğinde tiyatro sanatçısı Altan Gördüm ve usta müzisyen Haluk Çetin, ünlü şairin dizelerini, türkülerle seslendirdi. Nazım Hikmet Gecesini izlemeye Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Aydın Öz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Manavgatlı katıldı.Ünlü tiyatro sanatçısı Altan Gördüm ve müzisyen Haluk Çetin, geceye ilgi gösteren Manavgat halkını kapıda karşılayarak büyük bir nezaket gösterdi.Yanan Mumlar ve Nazım Hikmet`in dizeleri ve resmi ile süslenmiş konferans salonundaki gece ünlü şairin sanatçı kişiliğini hayatını şiirsel dille anlatan sunumla başladı.

Şiirli ve müzikli gecede Altan Gördüm, Bazı insanlar vardır.Ölmezler. Ölemezler.Nazım Hikmet ölmedi.O kitlelere mal olmuş bir insandı.Onun 50-60 yıl önce söyledikleri hala geçerli.O sadece yaşadığı ülkenin sorunlarına değil dünya ülkelerinin sorunlarına da değinmiş bir şairdi. Bu çok değerli şahsiyeti bu gün burada anmak bizim görevimiz. Nazım Hikmet gibi büyük bir şairi bugün burada Manavgat halkı ile andığımız için gurur duyuyor, bize bu imkanı veren Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen`e teşekkür ediyorum dedi.Gecede Altan Gördüm, Nazım Hikmet`in şiirlerini güçlü sesi ve yorumu ile seslendirdi.

Müzisyen Haluk Çetin ise gitarı ile içinde Nazım`ın dizeleri bulunan en güzel şarkıları Manavgat halkı ile paylaştı.Nazım Hikmet Memleket ve Mavi Liman şarkılarıyla başlayan gece, yine ünlü şairin Güneşin Sofrasında, Hiroşima gibi besteleştirilmiş eserlerin sunumu ile devam etti.Haluk Çetin, Nazım Hikmet`in devamı olan Atilla İlhan, Ataol Behramoğlu, Zülfü Livaneli gibi sanatçıların eserlerini de büyük bir coşku ile seslendirdi. Gece sonunda Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Altan Gördüm ve Haluk Çetin`e çiçek sunarak teşekkür etti.