Başkan Sözen`den Can`lara Muharrem Ayı İftarı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,Muharrem ayı dolayısı ile Alevi Kültür Dernekleri Manavgat Şubesi`nde vatandaşlara iftar yemeği verdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kutsal Muharrem ayı nedeniyle Alevi Kültür Dernekleri Manavgat Şubesi`nde, vatandaşlara bir iftar yemeği verdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen iftar yemeğine CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile katıldı. Alevi Kültür Derneği Manavgat Temsilcisi Rahmi Aslan, dernek yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 200 kişinin bulunduğu yemekte, usulüne uygun olarak hep birlikte dualar edildi, oruçlar açıldı. Dernek Başkanı Rahmi Aslan, Başkan Sözen`e gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.

Aslan,``Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen`e, her zaman alevi kültür ve inancını yaşatan, değerlerimize önem veren bir başkan olduğu için teşekkür ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine duyarlılık göstererek yanımızda oldu. Getirdiği lokmayı burada birlik ve beraberlik içinde yiyip orucumuzu açmaktan son derece mutlu olduk`` dedi.

Birlik,Beraberlik ve Kardeşlik

Başkan Şükrü Sözen de Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiğini dile getirdi. Her yıl muharrem ayında iftar yemeği verme geleneğini bu yıl da sürdürdüklerini belirtti.

Sözen,``Muharrem ayı ve aşure gününün inanç tarihimizde önemli bir yeri ve anlamı vardır. Bugün burada bulunan alevi olan olmayan vatandaşlarımızla beraber dostça, kardeşçe bir iftar yemeğinde buluştuk. Yurdumuz bir çok manevi değerleri bağrında barındıran bir mozaik. Herkesin özgürce inanç ve ibadetlerini sergileyebileceği bir Türkiye`nin özlem ve inancını yaşıyoruz. Şu günlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Manavgat`ta belediye yönetimi olarak sosyal barışın her zaman öncülüğünü yaptık. Bundan sonra da yine aynı yolda yürüyerek inançlara saygılı, kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden vatandaşımızın huzur ve rahatı için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Herkesin aşure gününü yürekten kutluyorum`` dedi.