MANAVGAT BELEDİYESİ MECLİSİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISI

MANAVGAT BELEDİYESİ MECLİSİ YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Manavgat Belediyesi 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında 2019-2024 döneminin ilk belediye meclis toplantısını yaptı. Manavgat Belediyesi’nin Nisan 2019 Meclis Toplantısı, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında Side Ek Hizmet Binası meclis toplantı salonunda yapıldı.

Millet ittifakı grubundaki üyeler aynı sıralarda otururken, Cumhur İttifakı adı altında seçime giren ve kazanan Ak Parti’li ve MHP’li meclis üyeleriyse ayrı ayrı oturdu.

MNVG5276

MANAVGAT’IMIZIN GELECEĞİNE ELBİRLİĞİYLE KATKI KOYACAĞIZ

Başkan Şükrü Sözen, yeni dönem meclisinin Manavgat’a hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Manavgat’ın geleceğine katkı yapmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi. “Çok değerli meclis üyelerimiz, hepiniz hoş geldiniz. 2019-2024 hizmet dönemi belediye meclisimizin ilk toplantısını yapıyoruz. Seçim sürecimizin sağlıkla, huzurla ve Manavgat’a yakışan bir dostluk çerçevesinde geçmesinde yapmış olduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Önümüzde 5 yıllık bir süreç var. Burada bulunma amacımız Manavgat’ımızın geleceği adına katkı yapmak. Müşterek hareket ederek, toplu olarak kentimize en iyi ve yakışan bir şekilde hizmet etmektir. Elbette ki hepimizin farklı düşündüğümüz anlar olabilir. Meclis adabını bozmadan, herkes düşüncesini paylaşabilir. Bugüne kadar çok güzel meclis süreçleri geçirdik. Geçmiş dönemdeki arkadaşlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ortak amacımız Manavgat’ımızı, birlikte hareket ederek geleceğe en iyi şekilde taşımaktır. Her biriniz kıymetli Manavgat’a katkı yapabilecek arkadaşlarımızsınız. Meclisin ahengine her zaman riayet edeceğinize inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

MNVG5249

ÜYELİKLER BELİRLENDİ

12 Gündem maddesinin karara bağlandığı meclis toplantısının ilk katip üyeliklere en genç üyeler, Millet İttifakı’ndan Mehmet Doğan, Cumhur İttifakı’ndan Mehmet Kara oturdu. Gündemin ilk maddesinde1. Ve 2. Başkan vekillikleri için seçim yapıldı. Erşan Özden 1. Başkan Vekilliğine, Bülent Özgüven ise 2. Başkanvekilliğine seçildi. 2. Gündem maddesinde ise 1. Ve 2. Katip üyelerin seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Seval Öz Özgenç ve Ayşe Zehra Akın asil Ayşe Cetin Önal ve Mehmet Doğan ise yedek katip üyeliklere seçildi. 3.Madde için yapılan kapalı oylamada ise encümen üyeliklerine Bülent Özgüven, Ayşe Zehra Akın ve Oykun Başar seçildi. 4. Maddede ise Bütçe Komisyonuna İsmail Hakkı Ödevoğlu, Kaya Şirin, Ramazan Arslan ve Mustafa Uysal seçildi.

MNVG5308

5. Gündem maddesinde İmar Komisyonuna Ünsal Çiviler,Mehmet Kara, Bülent Özgüven, Seval Öz Özgenç ve Mehmet Burak Çeker seçildi.6. Denetim Komisyonuna Mustafa Ceylan, Nadir Tüter ve Çetin Saltürk, Hasan Aşkın ve Cemile Er Akbulut kapalı oylamayla seçildi. 7. Gündem maddesinde Matab üyeliklerine Erşan Özden, Ali Sırcan, Nadir Tüter, Ali Coşkun, Kaya Şirin ve Ayşe Zehra Akın seçildi. 8. Gündem maddesinde Akdeniz Belediyeler Birliği’ne ise Hilmi Uslu, Ayşe Çetin Önal ve Ali Sırcan, yedek üyeler ise Kaya Şirin, Çetin Saltürk oldu. Toplantıda Belediye Meclisinin 2019 yılı içinde Ağustos ayının izinli olmasına kararlaştırılırken, aylık meclis toplantılarının ise her ayın 2. İş günü yapılması kararlaştırıldı. Meclis üyeleri daha sonra dönemin başlaması nedeniyle toplu olarak anı fotoğrafı çektirdi.

MNVG5332

Tarih:11.04.2019