Manavgat`ta Mumcu`ya Tiyatrolu Anma

Manavgat Belediyesi, karanlık güçler tarafından katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu`yu,ölümünün 20. yıldönümünde hem gündüz hem gece düzenlediği etkinliklerle halkın da yoğun katılımı ile birlikte andı. Öğlen saatlerinde Kordon Caddesi anfitiyatroda yapılan karanfilli anma töreni sonrasında Belediye Gençlik Merkezi`nde akşam yapılan etkinliklere davetlisiniz.

Manavgat Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi gençlerin düzenlediği programda şiirler okundu, oratoryalar sergilendi.`Uğurlar Olsun` Türküsü hep bir ağızdan seslendirildi. Ardından Antalya Bölge Tiyatrosu`nun sergilediği `Deliorman` isimli tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Nazım Hikmet`in yazdığı ``Nazım Üçlemesinin`` 2.oyunu olan tiyatro, ilginç ve başarılı dekoruyla izleyenlerden tam not aldı. Şeyh Bedrettin Destanı`nı sanatsal bir dille izleyiciyle buluşturan eser uzun süre ayakta alkışlandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, gecede yaptığı anlamlı konuşma ile herkesi duygulandırdı. Başkan Sözen gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi. ``Bu gün Mumcu`nun ölümünün 20`inci anma törenindeyiz. Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay...Bu hafta tüm Türkiye`de Adalet ve Demokrasi Haftası olarak ilan edilmiş ve öyle anılıyor. Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy hep Ocak ayında yitirdiklerimiz... Uğur Mumcunun öldürüldüğü 24 Ocak ile Muammer Aksoy`un öldürüldüğü 31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde duyarlı insanlar olarak Adalet ve Demokrasi`nin herkese lazım olduğunu, olmazsa olmaz olduğunu bir kez daha vurgulamaya çalışıyoruz.

Adalet ve Demokrasi herkese lazım dostlar.``Bana lazım olmaz demeyin. Bu ülkede dün düşündükleri için öldürülenler vardı, bugün düşündükleri için tutuklananlar var. Ama Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunu unutuyorlar. Mumcu cinayetini zaman aşımına uğradı diyerek kapatmak istiyorlar.
Uğur Mumcu`nun kalemi yerde kaldı o kalemi kaldırmak, bizim görevimiz.Bu gün burada gençlerimizin düzenlediği bu programda bir nebze de olsa kalemini yerden kaldırdığımızı düşünüyorum. Onu hiçbir gün unutmadık. Onunla birlikte Demokrasi uğruna kaybettiklerimizi de unutmayacağız. O bize diyordu ki,``Vurulduk. Öldürüldük ey halkım, unutma bizi``... Sizlere söz veriyoruz. Sizleri unutmayacağız. Sizleri bu Cumhuriyet yaşadığı sürece, bu gençlerimiz var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyetinin Demokrasi şehitleri olarak yad edeceğiz.

Dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere Uğur Mumcu gibi kurban giden Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri de unutulmadı. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı, unutulmayacak``.