MANAVGAT ‘TA ENGELSİZ İLETİŞİM MERKEZİ, ENGELSİZ KAFE

MANAVGAT ‘TA ENGELSİZ İLETİŞİM MERKEZİ, ENGELSİZ KAFE ENGELSİZ PARK AÇILDI

Manavgat Belediyesi’ne bağlı Engelsiz İletişim Merkezi, Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park hizmet kompleksleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına denk gelen günde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi önünde engelli bireylere yönelik olarak oluşturulan kafe, park ve iletişim merkezinin açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Atatürk İlkokulu’nun folklör öğrencileri, Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Derneği üyeleri, işaret dili kursiyerleri, engelli vatandaşlar, Manavgat Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki minikler ve Manavgat halkı katıldı. İşitme engelli bireyler ve işaret dili kursiyerlerinin eşliğindeki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bir konuşma yaptı.

ENGELLİLERİMİZ MUTLUYSA MANAVGAT MUTLU DEMEKTİR

Başkan Şükrü Sözen, engelli vatandaşlara yönelik olarak bu dönem önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. Başkan Sözen, şöyle konuştu.

“Özeleştiri yapıyoruz. Nerede noksan yaptık bunları tespit ediyoruz. Özeleştiri yapılınca başarının geleceği inancındayız. Biz de kendimizi değerlendirdik eksiklerimizi tespit ettik. Görev sürecimizde en büyük noksanımız engelli vatandaşlara ulaşmak, onların hizmet ve hayatlarını kolaylaştırmak konusunda eksik kalmıştık. Bunun bilinciyle bu dönem bu eksiklerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Manavgat Belediyesi olarak engelli dostlarımızın yüzü gülerse, bu kent mutludur diye düşünüyoruz. Onların mutluluğu bu kentin mutlu olduğunu gösterir. Bu nedenle harekete geçtik ve Engelsiz İletişim Merkezi oluşturmaya karar verdik. Bu gün açılışını yapacağımız bu merkezde engelli vatandaşlarımızı güler yüzle karşılayıp her türlü ihtiyaçlarını ve özellikle resmi kurumlardaki işlerini takip edebilecek bir ekip oluşturduk. Engelsiz kafe hizmetiyle de engelli vatandaşlarımızın günlerini rahatlıkla geçireceği, rahat bir ortamda çaylarını yudumlayacağı, ayrıca özel bilgisayarları kullanabileceği bir ortam oluşturduk. Burada çalışan 4 personelimiz engelli bireylerimizden oluşacak ve belediye personeli olacak. Kısa zamanda kafe içinde engelli dostlarımıza yönelik bir de kütüphane oluşturacağız. Yine bu bünye içinde oluşturduğumuz engelsiz parkımızdan da yararlanılabilecek. Değerli dostlarım, belediyemiz 106 mahallemizde uzun süredir engelli dostlarımıza yönelik bir envanter çalışması yapıyor. Amacımız onlara daha rahat ulaşıp, yakınlaşabilmek. Bu çok önemli çalışmamızda 176 görme,195 işitme, 465 ortopedik engelli, 641 ortopedik ve zihinsel, 45 zihinsel engelli vatandaş ile 114 kişi de süreğen hastalık sahibi engelli bireye ulaştık. Manavgat genelinde 1636 engelli vatandaşımız olduğunu tespit ettik. Bunun 707’si kadın, 929’u erkek. Envanterdeki vatandaşlarımıza belediyemizin her zaman dost elini uzatacağından kimsenin şüphesi olmasın. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

HEP BİRLİKTE KURDELEYİ KESTİLER

Başkan Şükrü Sözen’in konuşmasından sonra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklör gösterisi yaparken, işitme engelliler ve kursiyerler, çeşitli şarkıları işaret dili ile söyledi. Manavgat Belediyesi kreş ve gündüz bakım evinin minikleri ise yine işaret dili ile “Bir Dünya Bırakın” isimli şarkıyı seslendirdiler. Ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, engelli vatandaşlar ve Manavgat halkı ile birlikte hep birlikte Engelsiz İletişim Merkezi, Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park için hazırlanan kırmızı kurdeleyi keserek açılışı yaptı. Açılışta Engelsiz Kompleksi hep birlikte gezildi. Engelli vatandaşlar, böyle bir hizmeti kente kazandırdığı için Başkan Sözen’e teşekkür etti.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK PİKNİKLE DEVAM ETMEK

Tüm gününü engelli vatandaşlara ayıran Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, engelli bir küçük çocuğun evine özel ziyaret yaparak sevindirdi. Manavgat Belediyesi organizasyonları engelli vatandaşlar için tüm gün sürdü. Başkan Şükrü Sözen, ardından Boğaz Mevki’nde engelli vatandaşlar için düzenlenen pikniğe de katıldı. Yemekli, müzikli eğlenceli etkinlikte engelli vatandaşlar gönüllerince eğlenerek unutamayacakları bir gün yaşadı. Başkan Sözen, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na denk gelen günlerde engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen etkinliklerdeki amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi. Başkan Sözen, “Hepimiz engelli adayıyız. Yarın ne olacağını kimse bilemez. Bu farkındalığı Manavgat’ımızda oluşturabildiysek ne mutlu bize” dedi.

ENGELL¦-LER P¦-KN¦-¦Ş¦-