İşte Dev Proje;``Manavgat Kültür Merkezi``

Yatırımcı,çevreci ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla gece gündüz çalışan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,büyük yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor.

5000 kişilik stadyum,Gençlik Merkezi`nin temellerini atan,Irmak Kıyıları Projeleri,Cumhuriyet Meydanı,Hayvan Barınağı gibi projelerini de hayata geçiren Başkan Sözen,Nisan ayında ihalesi yapılan Dev Kültür Merkezi kompleksinin temelini de çok yakında atmaya hazırlanıyor.Kent Merkezi`ndeki stadyum alanına yapılacak Kültür Merkezi,Manavgat`ın gelecek 50 yılda kültür,sanat,bilim,eğitim ve spor gelişimi ihtiyacını karşılamak amacıyla düşünülerek tasarlandı.

MODERN TASARIMLAR
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in uzun inceleme ve araştırmaları neticesinde ortaya çıkan büyük proje,teknik ve uzman kişilerce büyük bir titizlikle ve aylar süren çalışma neticesinde hazırlandı. Manavgat Belediyesi Kültür Merkezi yaklaşık 17 bin 539 m2`lik alan üzerine yapılacak.Kültür Merkezi ana binası yaklaşık 5 bin 336 m2`lik alan üzerine oturtulacak.Bina dış cephesinde günümüzün modern tasarımları arasında yer alan kompozit cephe giydirme sistemleri kullanılacak ayrıca dış cephe binasında gece ışık oyunları yer alacak.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ DUYURULACAK
Sosyal yaşama katkısı olacak şekilde düşünülerek tasarlanan Kültür Merkezi Binası`nın dış cephesine 12.50 m2`lik LED ekran yerleştirilecek.Bu sayede tüm halkın Manavgat`ta olan gelişmelerden,yapılan kültür etkinliklerinden haberinin olması sağlanacak.Bina içerisinde 500 kişilik toplantı salonu,500 kişilik tiyatro salonu,sivil toplum ofis odaları,60 kişilik toplantı salonu olacak. Kültür Merkezi İç mimari tasarımlarında günümüzün modern çizgilerinin kullanılacağı ve fuaye alanlarının eğlenceli bir hale getirileceği belirtildi.

ÇEVRE VE PEYZAJ DÜZENLEMESİ
Kültür Merkezi Çevre ve Peyzaj Alanlarında yapılacak olan düzenlemeler özellikle gençleri ve çocukları memnun edecek.Bina çevresinde 1 adet kafeterya,1 adet spor alanları hizmet binası,3 adet basket,voleybol sahası,2 adet tenis kortu,1 adet kafeterya,1 adet spor alanları hizmet binası,3 adet Basket-voleybol sahası,2 adet tenis kortu, 1 adet skateboard alanı,8 adet mini golf alan üniteleri,1 adet müzik ritimli su gösterileri havuzu olacak.

GELECEĞE YAPILACAK EN BÜYÜK YATIRIM
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kültür Merkezi`nin Manavgat`ın geleceğine yapılacak en büyük bir yatırımlardan birisi olduğunu dile getirdi.Bu büyük yatırımın çok yakında temelinin atılacağını dile getiren Başkan Sözen,bu çalışmayı da Manavgat`a kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu vurguladı.

Sözen,``Yatırımcı, çevreci ve insan odaklı belediyecilik anlayışımıza yılmadan yorulmadan, engellere aldırmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz.Biz sadece ve sadece çalışıyoruz ve geleceğin 50 yılının Manavgat`ını yaratmak amacıyla elimizi taşın altına koyuyoruz.Kültür Merkezimizin temelini halkımızla birlikte yakın zamanda atacağız. Bundan dolayı da çok mutluyuz``dedi.