MANAVGAT HALKINI BİRLEŞTİREN SERGİ AÇILIŞI

MANAVGAT HALKINI BİRLEŞTİREN SERGİ AÇILIŞI

Manavgat Belediyesi Huzurevi sakinlerinin “El Emeği Göz Nuru Sergisi” düzenlenen muhteşem bir halk buluşmasıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Sergi açılışında tüm kent protokolü yer alırken, Manavgat halkı da büyükleri bu özel günlerinde yalnız bırakmadı

BÜYÜKLERİN SERGİSİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in büyük sosyal yatırımlarından birisi olan Huzurevi, kentte bir ilk olma özelliğinin yanı sıra Manavgat halkını birleştirici özelliği ile de adından söz ettirmeye devam ediyor. Manavgat Belediyesi Huzurevi’nde yaşayan büyüklerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergi açılışı için Manavgat halkı Atatürk Kültür Merkezi’ne koştu. Huzurevi’nde yaşayan 18 yaşlının resim, seramik, taş boyama, ebru, el örgüsü, ahşap boyama çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına kent protokolü tam kadro katılırken, gün boyunca gelen ziyaretçi sayısı ise 5 bini aştı.

IDL_4277

PROTOKOL ve HALK AKIN ETTİ

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Garnizon komutanı J. Alb.İbrahim Enver Sungur, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve Manavgat halkı açılışa katılarak Huzurevi sakinlerini bu özel günlerinde yalnız bırakmadı. Sergi açılışı öncesinde konferans salonunda bir konuşması yapan Başkan Sözen, çok duygusal ve anlamlı bir günde Manavgat halkının bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

BAŞKAN SÖZEN DUYGULANDI

Başkan Sözen, “Hepimiz için çok duygusal bir gün. Bir çok etkinlikler yapıyoruz ama bugünün anlamı farklı. Bizi hayata hazırlayan, dünyaya getiren, insan olmanın gereklerini anlatan, bizi yetiştiren, bu ülkenin değerlerine gücümüz nispetinde sahip çıkmayı aşılayan, paylaşımı, hoşgörüyü bize öğreten kıymetli büyüklerimizin ürettiklerinin sunulduğu bir gün. Onlar hayatlarının en güzel döneminde hayallerini görsele dönüştürdüler. Ulu önder Atatürkümüz bir milletin yaşlı vatandaşlarına karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kriteridir. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışıp memleketine hizmet etmiş onlara karşı minnet duygularımızı sunmamız bizim için son derece önemlidir. Geleceğe güvenle bakabiliyorsak, onların bize kazandırdığındandır demiştir. Bizler Atatürk’ün bu yorumlarını her zaman gönlümüzde taşıdık. Büyüklerimize şifaen sözlerle minnetlerimizi sunmamız yeterli değil. Onları her zaman saygıyla sevgiyle hatırlamamız. Ellerini öpmemiz son derece önemli. Onları onurla gururla ağırlayabilmemiz için bir merkeze ihtiyaç vardı. Hayata geçirdik. Huzurevimiz şu anda adı gibi huzurla çalışıyor. Kısa süre önce ilgili bakanlıktan teşekkürümüzü aldık. Bizi gururlandırıyor. Huzurevimizde çalışan başta müdüre hanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bir yıla yakın sürede 2 bin 500 ziyaretçimiz huzurevimizi ziyaret etmiş. Bu da gösteriyor ki dününe sahip çıkan, sahiplenici bir toplumumuz var. Bu da çok sevindirici. İlgisini esirgemeyen tüm Manavgat halkına teşekkür ediyorum. Anlatmak istediğim çok şeyler var. Herkesi huzurevimizi sık sık ziyaret etmeye davet ediyorum. Büyüklerime de ürettiklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

IDL_4208

KAYMAKAM GÜNLÜ: “BÜYÜKLERİMİZ BİZE DERS VERDİ”

Kaymakam Nazmi Günlü ise yaptığı konuşmada, “Öğrenmenin ve üretmenin yaşı olmadığını bizlere elleri öpülesi büyüklerimiz gösterdiler. Hayat tecrübeleri bizden çok daha fazla olan değerli büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Huzurevimizde kalan büyüklerimiz hayatın çok daha zor olduğu dönemlerde dünyaya gelmişler. Hayatın gailelerine katlanmışlar, evlat yetiştirmişler. Artık hayatlarının bugünlerinde de huzurlu bir şekilde günlerini geçiriyorlar. Bu etkinlik vesilesiyle büyüklerimiz bir ders verdi bize. Unlarını eleyip asmadılar. Öğrenmenin yaşının olmadığını bize gösterdiler. Huzurevinde açılan beceri kurslarına katılmaları çok güzel. Kendilerini tebrik ediyorum. Harcadıkları emek ve heyecanları hiç bitmesin inşallah. Huzurevimizdeki yüksek standarttaki hizmetleri takip ediyorum. Manavgatımıza bu hizmeti kazandıran Belediye Başkanımıza ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

OKUMA YAZMAYI DA ÖĞRENDİLER

Daha sonra huzurevi sakinleri yaptıkları Türk bayrağını Başkan Şükrü Sözen’e hediye ettiler. Ardından okuma yazma kurslarına katılan 82 yaşındaki Nefise Berksun, 61 yaşındaki Emine Can ve 69 yaşındaki Zarife Yıldız’a katılım sertifikaları Kaymakam Nazmi Günlü tarafından verilirken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ile öğretmenler Zuhal Candemir ve Şehnaz Oktay da Başkan Sözen tarafından plaketle ödüllendirildi. Daha sonra büyüklerin 500'ün üzerindeki çalışma sergisinin açılışını Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İ. Ethem Sungur, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi Huzurevi Müdürü Rahmiye Demirtaş, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve Huzurevi sakinleri hep birlikte yaptı. Huzurevi sakinlerinin sergisi 3 gün halka açık olarak gezilecek.