MANAVGAT HALKI İFTARLARDA BULUŞUYOR

iftar

MANAVGAT HALKI İFTARLARDA BULUŞUYOR

Manavgat Belediyesi, Ramazan ayında hem Atatürk Kültür Merkezi önünde hem de büyük mahallelerde kurduğu iftar çadırlarıyla belediyenin imkanlarını halkla paylaşmaya devam ediyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her akşam düzenlenen iftar yemeklerinde mahalle halkıyla bir araya gelip, Ramazan coşkusunu gençler, büyükler ve çocuklarla paylaşıyor. Atatürk Kültür Merkezi önündeki iftar çadırlarında her gün 3 bin kişiye düzenli olarak iftar yemeği verilirken Manavgat’ın büyük mahallelerinde iftar çadırları kuruluyor. Manavgat Belediyesi son olarak Sarılar Mahallesi, Taşağıl Mahallesi ve Çolaklı Mahallesi’nde iftar çadırları kurarak, buralarda da 3 biner kişiye iftar yemeği verdi.

MNVG0553

Özellikle büyük mahallelerde kurulan iftar çadırlarına, halk büyük ilgi gösterdi. Mahallenin büyükleri, gençleri, çocukları Sarılar, Taşağıl ve Çolaklı mahallelerindeki iftar yemeğine akın attı. Pazar yerlerinde verilen yemeklerde Başkan Şükrü Sözen de katılarak vatandaşlarla iftar öncesinde sohbet edip, sorunları dinleme imkanı bulurken, bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada Atatürk Kültür Merkezi önündeki Ramazan Şenlik alanı da iftar sonralarında renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Ramazan Şenlik alanı iftar akşamlarında halkın buluşma noktası olurken, çocuklar için de vazgeçilmez bir mekan haline geldi.

Ramazan Şenlikleri kapsamında gölge oyunları, tiyatrolar, dans grupları, animasyonlar, palyaço gösterileri ve şişme oyun grupları her akşam sahne alıyor. Manavgat halkı, Ramazan ayının coşkusunu, huzurunu, paylaşımını yaşattığı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Ramazan aylarında kentteki paylaşım duygularını artırmak amacıyla iftar geleneğini 10 yıldır sürdürdüklerini söyledi. Şükrü Sözen, “Manavgat Belediyemizin imkanları hepimizindir. Bu imkanları halkımızla paylaşmak, kentteki birlik, beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla iftar çadırlarımızı hem merkezdeki Atatürk Kültür Merkezi önünde hem de büyük mahallelerimizde kurmaya devam ediyoruz. Halkımızın da iftarlarımıza büyük ilgisi olduğunu görünce, oldukça mutlu oluyoruz. Ayrıca büyük mahallelerdeki iftarlarımızda görüşemediğimiz dostlarımız, akrabalarımız varsa komşularımız ve halkımızla buluşmak bizleri çok mutlu ediyor. Ramazan şenlik alanımızda eski eski Ramazanları halkımıza yaşatmaya çalışıyoruz. İftarlarımıza katılan tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MNVG0521

MNVG0619