MANAVGAT BELEDİYESİ YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE BAŞPEHLİVAN

Untitled-1

MANAVGAT BELEDİYESİ YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE BAŞPEHLİVAN ÖRÜMCEK ADAM SERHAT GÖKMEN OLDU

Manavgat Belediyesi 8. Yağlı Pehlivan Güreşleri, Ilıca Stadyumu’nda 60 başpehlivan ve 750 güreşçinin katılımıyla yapıldı. 10 bina yakın güreş severin izlediği güreşlerde Manavgat Belediyesi’nin pehlivanı Serhat Gökmen Başpehlivan olurken, ikinci Nedim Gürel oldu.3.lükleri ise Orhan Okulu ile Durmuş Altın elde etti

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşlerde pehlivanlar kıran kırana güreşti. Ilıca Stadı’nda düzenlenen güreşlere 60’ı başpehlivan olmak üzere farklı kategorilerde yaklaşık 750 güreşçi katıldı. Güreşlere CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Çetin Osman Budak, İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, MHP Manavgat İlçe Başkanı Nooman Enhoş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, efsane başpehlivan Ahmet Taşçı, Minder Güreşi’nde Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan Yasemin Adar, 9 kez Avrupa Güreş Şampiyonu olan Milli Güreşçi Taha Akgül, Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçi Mahmut Demir, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Hasan Özcan, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, otellerde konaklayan turistler ve 10 bine yakın güreşsever katıldı. Statta Türk bayrağını taşıyan başpehlivanlar er meydanını dolaşarak güreş severleri selamladı. Açılış seremonisi ve kura çekiminin ardından başlayan güreşler, büyük çekişmelere sahne oldu.

DSC_0508

Güreşlerin açılışında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geleneksel hale getirilen yağlı güreşlerin Kırkpınar havasında geçtiğini belirterek tüm güreşçilere başarılar diledi. Sözen, Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu da dile getirerek; sporun birleştirici gücünün bu birlikteliği sağlamaya vesile olacağını söyledi. 7 yıldır Manavgat Güreş Ağalığını elinde tutan işadamı Hasan Özden 8. Manavgat güreşlerinde de 275 bin TL vererek ağalığı elinden bırakmadı. Hasan Özden, İlçe jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Manavgat Meslek Yüksekokulu’na da 75’er bin lira destek olacağını açıkladı. 10 bina yakın güreş severin izlediği güreşlerde Manavgat Belediyesi’nin pehlivanı Serhat Gökmen Başpehlivan olurken, ikinci Nedim Gürel oldu.

DSC_0207

MNVG0015